Cele doua dinamitari care au avut loc luni pe Valea Oltului nu au avut efectul scontat de oficialitati si specialisti, iar traficul rutier si cel feroviar ramane blocat, informeaza corespondentul Rompres.
"Nu putem preciza cand se va relua tra
Cele doua dinamitari care au avut loc luni pe Valea Oltului nu au avut efectul scontat de oficialitati si specialisti, iar traficul rutier si cel feroviar ramane blocat, informeaza corespondentul Rompres.
"Nu putem preciza cand se va relua traficul. Facem tot ce ne sta in putinta sa urgentam lucrurile. Marti vor veni si specialistii de la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului pentru a ne ajuta sa finalizam lucrarile", a declarat luni Anuta Handolescu, prefectul judetului Valcea.
Artificierii au reluat luni dimineata dinamitarea Vaii Oltului folosind initial 20 kg de dinamita. Cea de-a doua detonare s-a facut in mod diferit prin perforarea stancilor si puscarea cu dinamita in mai multe locuri. Operatiunea de deblocare a Vaii Oltului este foarte dificila din cauza cantitatilor foarte mari, de zeci de mii de metri cubi de stanci si pamant care se pot pravali oricand punand in pericol viata participantilor la trafic.
Echipa de interventii de pe Valea Oltului va lucra atat ziua cat si noaptea pentru a grabi reluarea traficului, conform conducerii firmei angajate de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului sa elibereze atat calea ferata dar si DN 7.
Potrivit directorului sectiei Drumuri Nationale Valcea, Eugen Manescu, circulatia rutiera si feroviara nu se vor relua pe Valea Oltului decat atunci cand vor exista conditii totale de siguranta. "Asa cum a spus dl ministrul Gheorghe Dobre vom sta aici si vom lucra non-stop pana cand de pe versantul muntelui nu va mai cadea nici macar un singur bolovan", a spus Manescu.
El a mai precizat ca echipele de interventie au fost prezente pe Valea Oltului la cateva ore dupa trecerea in noul an, in dimineata zilei de 1 ianuarie, duminica si luni fiind degajati circa 3.000 m.c. de stanci si bolovanis.
Circulatia rutiera si feroviara au fost blocate in dupa-amiaza de 28 decembrie, pe Valea Oltului, dupa ce o mare cantitate de stanci s-a prabusit pe sosea si pe calea ferata. Incidentul s-a produs in localitatea Caineni. Lucratorii de la Drumuri Nationale si de la Cai Ferate au demarat in data de 29 decembrie o serie de actiuni de degajare a Defileului Oltului. Lucrarile au continuat in cursul noptii de 29 spre 30 decembrie, in dimineata de 30 decembrie echipele de alpinisti si lucratori raportand existenta unui pericol de mari alunecari de roca.
In data de 31 decembrie, in prezenta ministrului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Gheorghe Dobre, a avut loc o a patra dinamitare a versantului cazut, dar aceasta a reusit doar partial.
Pana la deblocarea Vaii Oltului legatura intre Ardeal si Oltenia pe sosea se poate face doar pe ruta ocolitoare DN 1 Sibiu-Brasov.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.