Batalia politica pentru sefia organizatiei de femei a PSD va fi extrem de dura. Liderul Mircea Geoana a indemnat marti seara, cu prilejul alegerii noii conduceri a pesedistelor din Bucuresti, la o competitie corecta in cadrul apropiatelor alegeri de
Batalia politica pentru sefia organizatiei de femei a PSD va fi extrem de dura. Liderul Mircea Geoana a indemnat marti seara, cu prilejul alegerii noii conduceri a pesedistelor din Bucuresti, la o competitie corecta in cadrul apropiatelor alegeri de la nivel national la organizatia de femei, unde se vor bate Rovana Plumb (foto) si Ana Birchall. Surse confidentiale sustin ca Birchall lanseaza deja ideea ca are sustinerea conducerii partidului, incercand astfel sa schimbe raportul de forte in cadrul competitiei. Organizatia de femei a PSD Bucuresti a lansat o ampla dezbatere despre rolul femeii in societate si mai ales despre nevoia de emancipare politica a sexului frumos si a desemnat-o pe Doina Burcau in pozitia de lider. Toate femeile social democrate, acompaniate de presedintele PSD, Mircea Geoana, si liderul PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu, au tinut discursuri feministe si au spus raspicat ca pesedistii vor fi aceia care vor aduce "femeia romana" acolo unde ii este locul. In mijlocul pesedistelor s-au aflat si secretarul general al partidului, Miron Mitrea, primarul Sectorului 5, Dan Marian Vanghelie si finul acestuia, Catalin Stochita. Adrian Nastase a lipsit cu desavarsire de la eveniment, desi potrivit lui Dan Ioan Popescu el a fost invitat. Presedintele interimar al Organizatiei de femei a PSD, deputatul Rovana Plumb, a spus ca "femeile pot sa inverseze raportul de forte politice din Capitala", motiv pentru care "schimbarea profilului politic al Bucurestiului ar putea fi opera femeilor". "Cand ne gandim la femei, ne gandim la compasiune, la echitate, la lupta impotriva discriminarii, la imaginatie si curaj", a spus Rovana Plumb. (M.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.