Ce a patit Esra Rapaport
Un prieten... amabil care nu prea il avea la stomac pe Rapaport, ii face o figura, demna de Weiss sau Gusty. Anume ticluieste o scrisoare catre fisc, ca fiind din partea sa, prin care arata ca e nemultumit de a f
Ce a patit Esra Rapaport
Un prieten... amabil care nu prea il avea la stomac pe Rapaport, ii face o figura, demna de Weiss sau Gusty. Anume ticluieste o scrisoare catre fisc, ca fiind din partea sa, prin care arata ca e nemultumit de a fi trecut in categoria a VII-a. Aceasta situatie ii pericliteaza existenta, intrucat are cel mai mare magazin de blanarie din Iasi, cu sute de lucratori si e cel mai frecventat magazin. In consecinta cere sa fie trecut la categoria a I-a, obligandu-se sa plateasca impozitul adecvat!...
Cand la fisc s'a primit aceasta scrisoare, si cladirea a inceput sa salte de bucurie!
Fiscul a delegat un inspector sa vada acest ciudat comerciant. Inspectorul a sosit la d-l Rapaport si i-a comunicat ca, dat fiind averea sa, impozitul a fost urcat la 75.000 de lei pe an. Si intrucat se constata ca vinde si palarii, i se mai adauga 55.000 lei anual, adica 130.000 lei.
Epilog
Bineinteles ca facandu-se cecetari s'a aflat totul. A aratat ca e victima unui prieten si a dovedit ca scrisoarea e falsa. Comisiunea prezidata de d-l Winkler ascultand inimoasa argumentare a d-lui inspector Anghelescu a dat dreptate lui Esra Rapaport.
Cu aceasta patanie va dam un sfat: feriti-va de oamenii intriganti, invidiosi si paraciosi!
Aici se incheie povestea noastra.
ZIUA, 7 decembrie 1937


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.