Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, la Braila, ca Guvernul nu va da nici un leu despagubire pentru pasarile gasite in afara gospodariilor din judetele unde s-a introdus carantina fitosanitara, din cauza gripei aviare, informeaz
Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, la Braila, ca Guvernul nu va da nici un leu despagubire pentru pasarile gasite in afara gospodariilor din judetele unde s-a introdus carantina fitosanitara, din cauza gripei aviare, informeaza Mediafax. "Pasarile gasite libere vor fi ridicate, confiscate, sacrificate si arse, iar proprietarii lor nu vor primi despagubiri", a spus Flutur. El a mai anuntat ca 26 de localitati din judetul Braila vor intra in regim de "supraveghere speciala", din punct de vedere sanitar-veterinar. Flutur a spus ca va cere dublarea si chiar triplarea amenzilor pentru cei care isi lasa libere pasarile pe ulite sau in apropierea baltilor si lacurilor. In plus, Corpul de Control al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a amendat cu cate 5000 lei consiliile locale Ulmu si Ciresu din judetul Braila, pentru ca nu au respectat masurile impuse impotriva gripei aviare, se arata intr-un comunicat al ANSVSA. "La verificarile efectuate in localitatile Ulmu si Ciresu s-a constatat ca nu erau constituite echipele care urmau sa actioneze in cazul unui eventual focar si ca au fost lasate pasari pe luciurile de apa", precizeaza comunicatul. Pana acum, in judetul Braila au fost confirmate focare de gripa aviara la Scarlatesti (comuna Ciresu), Dudescu (comuna Zavoaia), Bumbacari (comuna Dudesti) si Ciocile, iar in judetul Tulcea au fost confirmate trei cazuri: la Periprava, Crisan si Agighiol.(L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.