Barbatul care a injunghiat-o pe eleva Scolii Centrale, la sfarsitul saptamanii trecute, chiar in biroul directorului adjunct al institutiei, a fost prins, ieri, de politisti. Constantin Groza (foto) a fost localizat in cartierul Ferentari, pe Soseau
Barbatul care a injunghiat-o pe eleva Scolii Centrale, la sfarsitul saptamanii trecute, chiar in biroul directorului adjunct al institutiei, a fost prins, ieri, de politisti. Constantin Groza (foto) a fost localizat in cartierul Ferentari, pe Soseaua Salaj.
De asemenea, Politia Capitalei efectueaza investigatii in legatura cu modul in care au reactionat politistii in cazul elevei injunghiate la Scoala Centrala. Directoarea scolii a declarat ca imediat ce Constantin Groza, cel care a injunghiat-o pe fata, a intrat cu victima in birou, a sunat la politistul de proximitate si l-a anuntat ca acel barbat se afla in incinta scolii. "Acesta mi-a spus ca este liber si m-a sfatuit sa sun la Politia Capitalei", a declarat directoarea. Daca nu s-a fi intamplat tragedia, telefoanele si discutiile intre conducerea scolii si diferiti politisti se pot incadra intr-o comedie. De cel mai prost gust. Nepasarea oamenilor legii si pasivitatea de care au dat dovada in momentul in care au fost anuntati ca un recidivist se afla in incinta unitatii de invatamant, ar putea fi un factor care a contribuit la tragedie. Dar telenovela telefoanelor date la Politie de catre directoarea scolii nu s-a oprit aici. A urmat sfatul politistului de proximitate si a sunat la Politia Capitalei. Le-a spus politistilor ca Groza se afla in scoala, ca discuta in birou cu fata si ca situatia este incordata. Politia Capitalei a venit. Dar nu in momentul in care trebuia. Nu atunci cand se putea preveni tentativa de omor. Nu atunci cand Antoanela putea fi salvata. I-au spus directoarei ca "in situatia in care se afla stadiul cercetarilor in cazul lui Groza nu pot face nimic, iar daca acesta devine violent sa apeleze Sectia 6 de Politie".
Politia nu a intervenit inainte de tentativa de omor
O parte din vina pentru ceea ce s-a intamplat o au si politistii. O vina cel putin morala. Chiar daca Groza nu se manifesta violent in momentul in care directoarea scolii i-a anuntat pe politisti, acestia aveau obligatia de a se prezenta la liceu. Mai ales ca la Politia Capitalei era in lucru un dosar referitor la acesta. Avand in vedere antecedentele acestuia, faptul ca facuse puscarie timp de zece ani pentru omor, toate acestea lucruri erau suficient pentru ca politistii sa se deplaseze la fata locului. Insa au preferat sa paseze telefonul dat de directoarea scolii de la unul la altul, de la politistul de proximitate la Politia Capitalei si de aici la Sectia 6. A fost o cascada a greselilor. O avalansa de imprudente din partea personalului didactic, o nepasare a politistilor, toate acestea contribuind la injunghierea unei eleve. Daca politistul de proximitate n-ar fi fost liber, daca politistii de la Capitala s-ar fi deranjat sa se miste din birou pana la Scoala Centrala, poate ca deznodamantul ar fi fost altul. Poate ca eleva n-ar fi fost injunghiata. Greseli in lant, pasivitatea politistilor, indiferenta, lipsa de fler pedagogic. Acestea si multe altele, care vor iesi la iveala pe parcursul anchetei au condus la o tragedie. Injunghierea unei eleve intr-o unitate de invatamant cu prestigiu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.