Ieri, in jurul orei 16:00, autoritatile au anuntat ca au terminat operatiunea de eutanasiere a pasarilor din satul Bumbacari, aproximativ 250 de capete, din imediata vecinatate a Scarlatestiului, dar operatiunea se extinsese in Dudescu, unde sunt apr
Ieri, in jurul orei 16:00, autoritatile au anuntat ca au terminat operatiunea de eutanasiere a pasarilor din satul Bumbacari, aproximativ 250 de capete, din imediata vecinatate a Scarlatestiului, dar operatiunea se extinsese in Dudescu, unde sunt aproximativ 8.000 de pasari.

Fortele de ordine, politisti si jandarmi, au fost desfasurate in jurul tuturor zonelor indicate. Tot ieri, membrii celulei de criza de la Prefectura Braila se pregateau sa intervina intr-o alta comuna apropiata, Dudesti. Suspiciuni existau si asupra probelor ridicate de la pasari din alte comune brailene.
PERIPRAVA. Un nou focar de gripa aviara a fost confirmat in localitatea tulceana Periprava, informeaza Mediafax. Din acest motiv, a fost instituita carantina si
s-a trecut la aplicarea normelor sanitar-veterinare specifice cazurilor de acest fel. Au fost scoase pe teren utilajele de care dispune Comandamentul judetean antiepizootic, circulatia in zona localitatii fiind interzisa, a spus prefectul.

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.