In "Rod Laver Arena" din Melbourne, ieri dimineata, s-a consumat ultimul act al Mondialelor individuale de gimnastica artistica, editia a 38-a aducand Romaniei patru medalii, alaturi de argintul adjudecat de Ioan Suciu la cal cu manere, sambata, Mari
In "Rod Laver Arena" din Melbourne, ieri dimineata, s-a consumat ultimul act al Mondialelor individuale de gimnastica artistica, editia a 38-a aducand Romaniei patru medalii, alaturi de argintul adjudecat de Ioan Suciu la cal cu manere, sambata, Marian Dragulescu cucerind mult doritul aur la sarituri, proba in care debutantul Alexandru Alin Jivan se urca pe cea de-a treia treapta a podiumului de premiere. Zestrea celor doua tricolore prezente la Antipozi s-a limitat la bronzul Catalinei Ponor in finala de la barna.
Impresionanta arena australiana a fost plina ochi in week-end, sambata si duminica fiind programate finalele pe aparate. Si daca intrecerile de la individual compus nu au avut darul sa ne bucure peste masura, atat Razvan Selariu cat si Floarea Leonida plasandu-se pe cea de-a sasea pozitie in ierarhia lumii, pulsul ne-a crescut la maximum in reuniunea de sambata. Intrat primul in concurs la sol, cu toate ca se calificase cu cea mai mare nota, deh, tragerea la sorti, multiplul lider mondial si european la acest aparat, Marian Dragulescu, n-a avut taria sa-si infranga emotiile, "Marocanul" ratand cea de-a doua linie acrobatica, esec care i-a adus doar locul sapte. In absenta lui Marius Urzica, necalificat la cal cu manere, Ioan Suciu a punctat pentru Romania cu un argint, Nelutu fiind notat cu 9,700 datorita unei mici ezitari, in vreme ce chinezul Qin Xiao (9,850) a reusit cu o executie de exceptie sa intre in posesia medaliei de aur.
Cu toate ca in vara Dragulescu a trecut printr-un moment mai greu, fiind decis sa-si atarne cipicii in cui, ambitia care i-a caracterizat intreaga cariera a fost mai puternica si la 25 de ani, a revenit in marea arena. Si nu oricum, ci recucerindu-si titlul mondial de la sarituri, cu o medie de 9,693. Si nu prima saritura din finala, cea care ii poarta numele, i-a dat batai de cap, ci a doua, pusa la punct cu doar cateva zile inainte de concurs. Buclucasa, i-am spune, pentru ca la JO de anul trecut aceasta a doua "incercare" l-a privat de prima treapta a podiumului. De aceasta data, cu doua sarituri notate din pornire cu zece, Marocanul si-a vazut visul cu ochii, dar l-a si motivat sa mai spere intr-o realizare similara la Beijing. Surpriza cea mai mare a venit din partea debutantului la Mondiale, Sandu Jivan, care la 22 de ani a reusit sa se aleaga cu bronz (9,575), in premiera masculina podiumul aducand in prim plan doi romani.
Din nefericire, o mica ezitare in finala de barna, ezitare care a adus cu ea si pierderea bonificatiei pentru o legare, deci scaderea notei de pornire, i-a curmat invincibilitatea Catalinei Ponor, care a obtinut 9,500. Astfel, tripla campioana olimpica, neinvinsa de la Mondialele de acum doi ani, a trebuit sa se multumeasca doar cu un bronz, fiind devansata de americancele Anastasia Liukin (9,612), respectiv, Chellsie Memmel (9,512).
Prezent la competitie in calitate de inalt oficial al comisiei tehnice masculine, secretarul general al FRG, Adrian Stoica, a declarat imediat dupa finale: "A fost o zi plina de surprize placute la baieti, dar si neplacute la fete. Inaintea plecarii vorbeam de 1-2 medalii la baieti si tot asa la fete, cu specificatia ca obiectivul a fost fixat acum un an, cand nu se stia ca vom avea doar doua sportive la CM. Pana la urma am obtinut patru medalii. Dupa ce ne intoarcem in tara vom vedea ce a fost bine si ce nu!".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.