Singurul gimnast roman prezent in finala concursului individual compus din cadrul Campionatelor Mondiale din Australia, Razvan Selariu, s-a clasat pe locul sase, cu o zestre finala de 54,436 puncte, platind din greu tribut pentru debutul ezitant de l
Singurul gimnast roman prezent in finala concursului individual compus din cadrul Campionatelor Mondiale din Australia, Razvan Selariu, s-a clasat pe locul sase, cu o zestre finala de 54,436 puncte, platind din greu tribut pentru debutul ezitant de la primele doua rotatii pe aparate. Ca si in seriile de calificari, unde a obtinut locul cinci dupa un start slab la sol, cu un total de 54,249, ieri dimineata, Selariu a pornit din nou cu stangul, fiind depunctat serios de arbitrii finalei gazduite de "Rod Laver Arena" din Melbourne dupa ce a gresit aterizarea de la ultima diagonala a exercitiului de pe saltea. Doar 8,325 si Selariu pornea in lupta pentru medaliile mondiale cu un handicap serios. Din pacate, a urmat o alta evolutie modesta si la cal cu manere, unde a primit 8,962, iar podiumul mondial s-a departat definitiv dupa ce a primit 8,900 la paralele, in urma unui exercitiu fara greseli majore, dar si fara executii superdificile. Dornic sa nu iasa din topul primilor sase gimnasti ai lumii, Selariu revine spectaculos si drege busuiocul cu doua evolutii admirabile la sarituri, 9,562, si la inele, 9,400, iar la bara fixa primeste doar un 9,287, desi a avut o prestatie fluenta, cu mai toate elementele de dificultate reusite.
Astfel, cu un total nu cu mult diferit fata de cel din prima zi a intrecerilor mondiale de la Antipozi, Selariu reuseste sa ajunga pana pe pozitia a sasea in clasamentul final (n.n. - dupa primul aparat se afla pe locul 19!), dominat copios de sportivii japonezi, care dupa 31 de ani au reintrat in posesia medaliei mondiale de aur, prin Hiroyuki Tomita (56,698 p), dar si a argintului, adjudecat de Hisashi Mizutori (55,349 p), in vreme ce bronzul i-a revenit reprezentantului Belarus, Dennis Savekov (55,112 p).
Astazi, emotiile din tabara tricolora se vor mari din nou la concursul individual feminin, Floarea Leonida urmand sa incerce sa obtina un rezultat cat mai valoros, desi evolutiile din calificari la cele patru aparate i-au adus doar un modest loc 14, cu un total de 35,249. Totusi, asa cum recunostea la debutul intrecerilor mondiale si secretarul general al FRG, Adrian Stoica, marile sperante ale Romaniei la medalii sunt legate de finalele pe aparate, programate sa se desfasoare sambata si duminica. Reamintim ca Marian Dragulescu va evolua cu sanse mari in finalele de la sol si sarituri, Alin Jivan la sarituri, Ioan Suciu la cal cu manere, iar Catalina Ponor va incerca sa intre in posesia aurului mondial la barna, unde a obtinut cea mai valoroasa nota din calificari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.