Infiintarea Politiei Deltei Dunarii, institutie care va avea drept scop combaterea infractionalitatii de toate genurile in aceasta zona protejata, va costa aproape patru milioane de euro, a declarat inspectorul principal Lucian Tugui. Printre obiecti
Infiintarea Politiei Deltei Dunarii, institutie care va avea drept scop combaterea infractionalitatii de toate genurile in aceasta zona protejata, va costa aproape patru milioane de euro, a declarat inspectorul principal Lucian Tugui. Printre obiectivele concrete ale noii structuri se numara combaterea traficului transfrontalier cu fiinte umane, droguri, arme, substante interzise sau masini si barci furate, dar si combaterea braconajului in zona. In plus, noua structura va veghea la ordinea publica in Delta si va interveni pentru rezolvarea oricaror probleme ale locuitorilor rezervatiei. Concret, prin aceasta initiativa, se realizeza o structura integrata unica de ordine si siguranta publica, in conditiile specifice unui judet situat la viitoarea frontiera externa a Uniunii Europene. "Proiectul vizeaza ca, prin colaborarea cu structurile Politiei de Frontiera, sa se previna si sa se combata migratia ilegala ce utilizeaza ca zona de tranzit Delta Dunarii, traficul de fiinte umane care se dezvolta odata cu dezvoltarea turismului in Delta Dunarii si in acelasi timp cu dezvoltarea retelelor crimei organizate pe zona Ucraina, avandu-se in vedere si posibilitatea tranzitarii zonei de retelele traficantilor de droguri, data fiind limita frontierei cu Ucraina", a declarat Tugui.
MAI finanteaza
Din cei 3.781.000 de euro necesari pentru crearea si dotarea viitoarei structuri, majoritatea - 3.331.000 de euro - vor fi investiti in dotarea cu tehnica si mijloace de deplasare pentru lucratorii din teren, restul urmand sa fie cheltuiti pentru modernizarea sedilor sau pentru locuintele de serviciu ale angajatilor. Concret, renovarea actualelor sedii (zugraveli, vopsitorii) va costa 20.000 de euro, dotarea acestora cu mobilier 10.000 de euro, construirea sau cumpararea de locuinte de serviciu va costa 425.000 de euro, iar pentru cele noua masini de teren si 28 de barci de diferite tipuri se va cheltui restul banilor. Alti 650.000 de euro vor fi investiti in cinci pontoane de acostare. "Am primit deja o transa si speram ca, pana in iunie 2006, sa avem toate aceste dotari", a afirmat Tugui, adaugand ca principalul finantator al acestui proiect este Ministerul Administratiei si Internelor. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.