Bancile doresc sa cunoasca deciziile Oficiului pentru Combaterea Spalarii Banilor. "Ultimele directive europene specifica dreptul celor care raporteaza sa cunoasca ce s-a intamplat cu fiecare caz in parte si daca cercetarile continua", a declarat Dor
Bancile doresc sa cunoasca deciziile Oficiului pentru Combaterea Spalarii Banilor. "Ultimele directive europene specifica dreptul celor care raporteaza sa cunoasca ce s-a intamplat cu fiecare caz in parte si daca cercetarile continua", a declarat Doru Bulata, director executiv la Banca Comerciala Romana.
Prezenta la seminarul Finmedia, Paula Lavric, procuror la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a aratat ca 80% din sesizarile transmise de ONPCSB reprezinta fapte de evaziune fiscala de dimensiuni relativ reduse. Potrivit lui Lavric, Parchetul nu dispune de personalul necesar pentru a acoperi toate aceste cazuri.
Oficiul pentru Combaterea Spalarii Banilor are personalitate juridica si este subordonat Guvernului, iar presedintele are rang de secretar de stat. Activitatea institutiei este structurata in doua directii, care corespund persoanelor fizice si juridice ce intra sub incidenta legii pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor. De asemenea, exista directia informatica, sinteza si evidenta operativa, precum si directia de cooperare si relatii internationale.
Oficiul poate emite decizii de suspendare a unor tranzactii si informeaza Parchetul atunci cand este incalcata legea.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.