Banca Tiriac a deschis ieri o noua unitate in Bucuresti. Presedintele Bancii Tiriac, Selcuk Saldirak, a declarat la inaugurarea celei de-a 14 sucursale din Bucuresti, ca prin unirea bancilor Unicredit, HVB si Tiriac va rezulta o entitate cu o retea d

Banca Tiriac a deschis ieri o noua unitate in Bucuresti. Presedintele Bancii Tiriac, Selcuk Saldirak, a declarat la inaugurarea celei de-a 14 sucursale din Bucuresti, ca prin unirea bancilor Unicredit, HVB si Tiriac va rezulta o entitate cu o retea de 120 de unitati.
"Acest numar de unitati este relevant pentru a oferi servicii clientilor, insa nu ne vom opri aici", a adaugat presedintele Saldirak. Procesul de fuziune al Unicredit Romania cu HVB Bank Romania si Banca Tiriac va incepe in urmatoarele saptamani. Operatiunea este deja aprobata de Consiliul Concurentei, a declarat pentru Mediafax presedintele HVB Romania, Dan Pascariu.
Prin fuziunea dintre Unicredit si grupul HVB va rezulta o institutie bancara cu active totale de 730 de milioane de euro si peste 7.000 de filiale. Grupul va fi lider de piata in Germania, Italia si Austria si, prin consolidarea activitatilor din Europa Centrala si de Est, principala banca din regiune.

A 66-a unitate a Bancii Tiriac

Sucursala Orizont din Drumul Taberei este cea de-a 66-a unitate a Bancii Tiriac. "Unul dintre obiectivele majore la nivelul anului in curs a fost dezvoltarea retelei teritoriale a bancii la standarde profesioniste, aliniate cerintelor pietei. Sunt sigur ca sucursala Orizont se va dovedi o alternativa viabila pentru toti cei care apreciaza o banca ce stie sa raspunda prompt necesitatilor de servicii financiare ale clientilor. Piata de retail a evoluat semnificativ in ultimii ani. Banca Tiriac se numara printre bancile de referinta cu o cota de piata de 4,2%", a declarat Selcuk Saldirak, presedintele Bancii Tiriac.
Rezultatele financiare de pe ultimele noua luni arata un profit net de 16,5 milioane de euro. Activele bancii sunt de circa 842 de milioane de euro, in crestere cu aproape 20% fata de anul trecut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.