Primele doua zile ale acestei saptamani au adus un plus de stabilitate pe segmentul bancar la Bursa de Valori Bucuresti, continuandu-si evolutia din saptamana precedenta. In aceasta perioada, actiunile celor 3 banci de la cota bursei au avut evolutii
Primele doua zile ale acestei saptamani au adus un plus de stabilitate pe segmentul bancar la Bursa de Valori Bucuresti, continuandu-si evolutia din saptamana precedenta. In aceasta perioada, actiunile celor 3 banci de la cota bursei au avut evolutii divergente. Cele doua reprezentante mai lichide ale segmentului bursier au avut o evolutie linistita, continuand tendintele inregistrate in ultimele luni. Evolutia celor doua s-a datorat si asteptarilor pozitive legate de rezultatele financiare aferente primelor noua luni ale acestui an.
Banca Transilvania (TLV) s-a detasat atat prin faptul ca a inregistrat cea mai buna lichiditate, cu un rulaj cumulat de 31,1 milioane RON, cat si prin performanta de la nivelul cursului. Titlurile TLV au avut o sustinere buna la cumparare, ceea ce le-a permis ca in sedinta din 3 noiembrie sa atinga un maxim de 1,1800 RON pe actiune. La nivelul ultimului pret, de 1,1600 lei noi, actiunile TLV au inregistrat o crestere saptamanala de 2,7 la suta. In raportul publicat de banca se remarca o situatie pozitiva comparativ cu perioada similara a anului trecut, activele bancii inregistrand o crestere de 58,3 la suta, in vreme ce valoarea totala a veniturilor s-a imbunatatit cu 46,2 la suta. Profitul net raportat de Banca Transilvania a inregistrat o crestere de 71,78 de procente fata de perioada similara a anului trecut. Cu toate acestea, rata de crestere a profitului a fost mai mica decat aprecierea cotatiei la bursa. Interesul investitorilor pentru actiunile TLV ramane ridicat si datorita detinerilor majore pe care banca le are in alte companii care contribuie la consolidarea profitabilitatii la nivel de grup. Un alt aspect pozitiv care atrage investitorii este posibilitatea de preluare a Bancii Transilvania, care este una dintre putinele banci ce dispune de o retea de distributie bine organizata la nivel de teritoriu.
BRD-Groupe Société Générale (BRD) a stagnat mai mult in jurul palierului de 13 lei, fara variatie fata de saptamana anterioara. Dar si aici exista asteptari bune legate de rezultatele financiare aferente primelor trei trimestre ale anului in curs. Lichiditatea inregistrata de BRD a fost in scadere, avand doar 4,72 la suta din ponderea pietei.
In ceea ce priveste evolutia Bancii Comerciale Carpatica Sibiu (BCC), pretul actiunilor sale a inregistrat o scadere de 1,8 la suta, ajungand la 0,5400 RON pe actiune. Inceputul saptamanii bursiere nu a adus schimbari majore in evolutiile celor trei banci cotate la BVB. In sedinta de luni, Banca Comerciala Carpatica a inregistrat o crestere a pretului de cotatie de 0,9 la suta, inchizand sedinta la valoarea de 0,5450 lei noi pe actiune. Banca Transilvania a raportat luni o corectie de 0,9 la suta, pretul de inchidere ajungand la 1,1500 lei noi pe titlu.
Spre deosebire de cele doua, actiunile BRD Groupe Société Générale au inregistrat o crestere de 3,9 procente, inchizand sedinta de tranzactionare de luni la pretul de 13,4000 RON pe actiune. Valoarea totala a tranzactiilor realizate cu actiuni bancare a fost, luni, de 7.938.685 de lei noi.
In sedinta de ieri, actiunile BCC au scazut cu 0,92 la suta pana la 0,5400 lei pe titlu, la fel ca si actiunile BRD care au fost cotate la inchiderea sedintei la 13,1000 RON, in scadere cu 2,24 de procente. Banca Transilvania si-a conservat cotatia inregistrata luni. Valoarea totala a celor peste 4,7 milioane de actiuni bancare rulate a fost de 5.379.262 lei noi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.