Ioan Pop, fiul sefului Directiei de Investigare a Fraudelor din cadrul IJP Cluj, si un prieten de-al sau, Ionel Bogdan Misca, au fost arestati preventiv pentru 20 de zile, dupa ce procurorii DIICOT si ofiterii de la Crima Organizata au stabilit ca ce

Ioan Pop, fiul sefului Directiei de Investigare a Fraudelor din cadrul IJP Cluj, si un prieten de-al sau, Ionel Bogdan Misca, au fost arestati preventiv pentru 20 de zile, dupa ce procurorii DIICOT si ofiterii de la Crima Organizata au stabilit ca cereau o taxa de protectie de 400 de euro pe luna de la fiecare bar mai aratos din municipiu. Conform unor surse, practic numai bodegile erau ocolite... Potrivit anchetatorilor, cei doi faceau parte din acelasi grup de santajisti, arestati in cazul Cazinoul Chio, in care este cercetat, in libertate, si comisarul Aurel Balint, subordonat al tatalui lui Ioan Pop.
Contactat telefonic de Curierul National, purtatorul de cuvant al DIICOT Cluj, Mircea Hrudei, ne-a declarat ca magistratii Tribunalului Cluj au emis deja pe numele celor doi, retinuti luni seara, mandate de arestare preventiva pentru 20 de zile sub acuzatia de sprijinire a unui grup infractional organizat. Procurorul Mircea Hrudei a precizat ca fiul sefului Directiei de Investigare a Fraudelor, Ioan Pop, care poarta acelasi nume cu tatal sau, si Ionel Bogdan Misca, fac parte din acelasi lot de infractori arestati deja pentru santaj, violenta si evaziune fiscala.
"In fapt, s-a stabilit ca Ioan Pop si Bogdan Misca, impreuna cu Vlad Alexandru Tepes, Adalbert Valentin Sule si Alexandru Remus Szabo au santajat mai multi patroni de localuri din municipiu, cerandu-le o taxa de protectie de 400 de euro pe luna. Cei doi au fost audiati, dar, desi exista declaratii la dosar potrivit carora au impus, prin santaj, angajarea lor legala, ei nu au recunoscut acest lucru", ne-a mai declarat Mircea Hrudei, precizand ca "exista indicii si cu privire la spalarea de bani". "In cazul in care aceasta din urma infractiune se va dovedi, se va incepe urmarirea penala si din acest punct de vedere", a incheiat procurorul clujean.

Lucrau intr-un stil mafiot pur-sange

Surse judiciare ne-au informat ca Ioan Pop si Bogdan Misca se ocupau de recuperari de bani prin santaj, amenintari si batai. Cei doi fac parte din aceeasi grupare infractionala arestata in urma cu doua luni in dosarul Cazinoului din Cluj, in care este cercetat, in libertate, si comisarul Aurel Balint, subordonat al sefului Directiei de Investigare a Fraudelor din IJP Cluj.
Conform sursei citate, cei doi, cu ajutorul lui Vlad Alexandru Tepes, se "impuneau" ca oameni de ordine la diverse baruri din Cluj-Napoca, iar daca erau refuzati provocau scandaluri si ii bateau pe oamenii de ordine din barul respectiv, pentru ca a doua zi sa revina cu oferta de a proteja barul. Din informatiile politistilor a reiesit ca mai mult de zece baruri din Cluj-Napoca ar fi fost "protejate" de grupul lui Tepes.

Pe mana Crimei Organizate

In acest dosar, instrumentat de ofiterii si politistii de Crima Organizata, pana in prezent au fost arestate cinci persoane, pentru presupuse legaturi cu gruparea respectiva. Vlad Alexandru Tepes, cap al lumii interlope din municipiu, a fost arestat in urma cu aproape doua luni pentru santaj, evaziune fiscala si spalare de bani, ulterior fiind prinsi si Adalbert Valentin Sule si Alexandru Remus Szabo. Potrivit politistilor, gruparea condusa de Tepes mai este acuzata ca ar fi terorizat ani de-a randul zeci de localnici.
Potrivit anchetatorilor, in urma activitatilor desfasurate, grupul lui Tepes ar fi reusit sa adune sute de mii de euro, pe care i-ar fi investit in terenuri, apartamente si masini de lux.
Vlad Alexandru Tepes, Stefan Dan Ferdean si Alexandru Caba, care lucrau ca agenti de paza la Cazinoul Chio din Cluj (al SC Media Web SRL), sunt acuzati ca ii imprumutau, cu aprobarea tacita a sefilor, pe jucatorii care isi terminau banii la jocurile de noroc cu jetoane care nu erau insa inregistrate la casierie. A doua zi, la restituirea sumelor imprumutate, oamenii trebuiau sa achite insa si o dobanda de 20 sau chiar 30 la suta. Cei care refuzau sa achite sumele cerute, ar fi fost amenintati, santajati sau chiar batuti.

Ancheta de la Bucuresti

Din ordinul sefului Politiei Romane, Valentin Fatuloiu, ieri s-a deplasat, la Cluj, o comisie a Directiei de Inspectie Interna care va efectua cercetari pentru a stabili daca ofiterul P. Ioan este implicat in activitatea infractionala a grupului condus de Tepes si sa dispuna in consecinta, ne-a declarat ieri comisarul Catalin Popescu.
Surse judiciare ne-au confirmat ca adjunctul comisarului Ioan Pop, subcomisarul Aurel Balint, a fost trecut in rezerva inca din luna septembrie, dar este cercetat in libertate pentru eventuala sa implicare in acest caz.

La "intimidare"

Luni seara, barul din Cluj-Napoca unde au lucrat, ca agenti de paza, Ioan Pop si Bogdan Misca, a fost vandalizat. Surse locale ne-au informat ca toate geamurile de la intrarea in Club Privee au fost sparte si ca, cel mai probabil, autorii sunt prieteni ai celor doi tineri arestati luni seara.
Pentru ca, in momentul incidentului, barul era inchis, nimeni nu a vazut ce s-a intamplat, dar ofiterii clujeni efectueaza cercetari pentru a stabili identitatea faptasilor.
Neoficial ni s-a spus ca unul dintre motivele pentru care ar fi fost distrus barul ar fi fost ca patroana acestuia a depus plangere la politie impotriva gruparii conduse de Tepes, urmarind astfel intimidarea ei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.