La mijlocul lunii noiembrie, Londra va rasuna de cantecele maramuresene interpretate atat in limba romana cat si in graiul shakespearian. Cu ocazia deschiderii unui nou restaurant cu specific romanesc, Institutul Cultural Roman din Londra a organizat
La mijlocul lunii noiembrie, Londra va rasuna de cantecele maramuresene interpretate atat in limba romana cat si in graiul shakespearian. Cu ocazia deschiderii unui nou restaurant cu specific romanesc, Institutul Cultural Roman din Londra a organizat concertul Popeluc, din programul caruia nu lipsesc cantecele traditionale maramuresene si dansurile specifice Vaii Izei.
Intr-o ambianta din care nu vor lipsi mancarurile traditionale romanesti, invitatii vor fi incantati de amestecul de muzica romaneasca si engleza traditionala.
Dupa cum ne-au marturisit organizatorii, "astfel de evenimente contribuie din plin la intarirea relatiilor din interiorul comunitatii romanesti aflate aici la Londra, de cele mai multe ori fiind unul dintre putinele momente in care afacerile sunt uitate si fac loc emotiilor puternice".
Popeluc este o formatie romano-engleza, in componenta careia intra Ioan Pop, Pete Castle si Lucy Castle, al caror succes a inceput la mijlocul anilor '90.
Cei trei au spectacole atat in Marea Britanie cat si in Romania, colectia de CD-uri imprimate de-a lungul timpului fiind impresionanta.
Ultimul turneu organizat in Marea Britanie a avut loc in anul 1997, distanta dintre cele doua state punandu-si amprenta si asupra activitatii formatiei. Conferinta Voluntary Arts Europe organizata in Tara Galilor in noiembrie a constituit prilejul ideal pentru un nou turneu.
Popeluc canta un amestec unic de melodii care porneste de la muzica traditionala din zona Maramuresului pentru ca apoi sa primeasca accente ale altor zone din Romania, in final fiind impletit cu sunetul specific al muzicii traditionale engleze. In programul concertului organizat de institut au fost incluse cantece romanesti traduse in engleza, dar si teme specifice fiecarei tari care au trasaturi comune, printre care celebrele Eu is fecior de morosan, Cine m-aude horind, Saraca inima mea, dar si Oh What Dreadful Thing si Reynardine, melodii extrase de pe albumele "Dor albastru" si "Maramuresul si cetera".
Formatia va fi acompaniata de sunetul instrumentelor traditionale romanesti specifice zonei maramuresene: cetera, braci, zongora si doba.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.