Directia Generala de Pasapoarte a dat unda "verde" pentru obtinerea cetateniei romane unui moldovean de la Chisinau in baza unor documente false. Politistii bucuresteni spun ca toata aceasta afacere a fost pusa la cale de Ion Guzu, 44 de ani, din sec
Directia Generala de Pasapoarte a dat unda "verde" pentru obtinerea cetateniei romane unui moldovean de la Chisinau in baza unor documente false. Politistii bucuresteni spun ca toata aceasta afacere a fost pusa la cale de Ion Guzu, 44 de ani, din sectorul 3, fara ocupatie, care a constituit o adevarata filiera pentru obtinerea unor acte de stare civila pe numele mai multor straini.
Deocamdata, desi evenimentele s-au derulat in 2001, anchetatorii se feresc sa dea prea multe detalii despre acest caz.
Surse judiciare ne-au precizat ca cercetarile nu s-au finalizat, existand indicii ca barbatul a avut mai multi colaboratori, neidentificati inca.
In timpul anchetei, pentru a-si pune planul in aplicare, s-a stabilit ca Guzu a confectionat o stampila, cu antetul notariatului "Natalia Tolocenco", ce functiona la Chisinau. La 4 iulie 2001, folosind mai multe inscrisuri falsificate, s-a prezentat la Directia Generala de Pasapoarte, motivand ca este imputernicit de Ion Neagu, din Republica Moldova, pentru a-i rezolva problema cu cetatenia. La doar cateva zile, Neagu a devenit roman cu acte in regula, fara ca cineva sa sesizeze falsurile realizate. Se pare insa ca Guzu a fost dat pe mana politistilor de la Sectia 1 de mai multe persoane carora le promisese acelasi lucru. Pentru aceasta incasase doar banii drept "onorariu", iar actele pentru cetatenia romana s-au lasat asteptate si barbatul a fost reclamat.
In prezent, Ion Guzu este cercetat in stare de libertate, fiind acuzat de falsificare de instrumente oficiale, folosirea de instrumente oficiale falsificate, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.