Casa NATO - Consiliul Euro-Atlantic Romania organizeaza in cursul zilelor urmatoare o serie de evenimente de importanta majora, prilejuite de vizita in Romania a Secretarului General Adjunct al NATO, Jean Fournet (foto), care are ca scop evidentierea
Casa NATO - Consiliul Euro-Atlantic Romania organizeaza in cursul zilelor urmatoare o serie de evenimente de importanta majora, prilejuite de vizita in Romania a Secretarului General Adjunct al NATO, Jean Fournet (foto), care are ca scop evidentierea rolului si misiunii NATO in Balcanii de Vest si Europa de Sud-Est. In cursul zilei de azi, Casa NATO - Consiliul Euro-Atlantic Romania organizeaza a doua editie a seminarului international "Opinia publica si diplomatia publica: NATO in Sud-Estul Europei", care are ca scop evidentierea problematicilor principale cu care se confrunta tarile din regiune, dar si perspective nationale de abordare ale unor probleme ca si preventia conflictelor si managementul crizelor, coeziunea economica si sociala sau intarirea fortei statului de drept. Vorbitorii vor analiza rolul opiniei publice in evaluarea si abordarea acestora, precum si principalele instrumente si mijloace de diplomatie publica si informare consacrate imbunatatirii perceptiilor despre NATO, dar oportunitatile oferite de sectoarele de securitate si aparare.
Vineri, 4 noiembrie, la ora 15.00, Institutul pentru Politici Publice organizeaza impreuna cu Facultatea de Stiinte Politice, la sala Schumann a facultatii, o conferinta sustinuta de Jean Fournet pe tema NATO si societatea viitorului.
In perioada 4-5 noiembrie se desfasoara cea de-a treia editie a Conferintei Educationale a Asociatiei Tratatului Atlantic pe Teme de Securitate si Aparare, organizata de catre Casa NATO - Consiliul Euro-Atlantic Romania in colaborare cu Divizia de Diplomatie Publica a NATO, Universitatea Nationala de Aparare "Carol I" si Fundatia EURISC. Evenimentul va fi precedat de semnarea unui protocol intre Casa NATO si Universitate, in domeniul educatiei tineretului pe probleme de securitate. Cele doua institutii vor inaugura primul Club Studentesc NATO si Centru de Informare din Romania, ca un instrument de constientizare in cadrul publicului civil-militar, in special tanara generatie. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.