Parlamentul grec a ratificat, miercuri, Tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei la UE, singura formatiune care s-a opus fiind Partidul Comunist (KKE), informeaza Mediafax. Votul legislativului elen a fost marcat printr-o ceremonie solemna, la car
Parlamentul grec a ratificat, miercuri, Tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei la UE, singura formatiune care s-a opus fiind Partidul Comunist (KKE), informeaza Mediafax. Votul legislativului elen a fost marcat printr-o ceremonie solemna, la care au participat presedintele Romaniei, Traian Basescu, presedintele bulgar Gheorghi Parvanov, si premierul grec Constantinos Karamanlis. Republica Elena a devenit astfel al cincilea stat care finalizeaza procedurile de ratificare a Tratatului de Aderare, dupa Slovacia, Slovenia, Ungaria si Cipru. Ceremonia de ratificare in Parlamentul elen a Tratatului de Aderare a Romaniei si Bulgariei la UE a fost urmata de o reuniune speciala la nivel inalt a Trilateralei Romania-Bulgaria-Grecia.
Proiectul ratificarii adoptat la Londra
Camera Comunelor din Marea Britanie a adoptat ieri, in a doua lectura, proiectul de lege referitor la ratificarea Tratatului de Aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, informeaza BBC Romania. Doar circa 40 dintre cei 646 de deputati din Camera Comunelor au fost prezenti la dezbatere, dar tonul acesteia a fost in general unul de sprijin, desi nu au lipsit semnele de intrebare, precizeaza BBC.
Ministrul adjunct de Externe, Douglas Alexander, a prezentat raportul Guvernului care apreciaza progresele inregistrate de Romania si Bulgaria, mai ales in domeniul economic. In ceea ce priveste Romania, oficialul britanic a dat exemplu reducerea inflatiei de la 100 la suta, la sfarsitul anilor '90, la 8 la suta anul acesta, precum si faptul ca Romania a atras cele mai multe investitii dintre tarile est-europene.
Ministrul a mentionat si raportul de monitorizare al Comisiei Europene si clauza de salvgardare, iar in incheiere a recomandat un vot pozitiv, exprimandu-si increderea ca Romania si Bulgaria pot lua masurile necesare pentru a adera la 1 ianuarie 2007.
Dupa o a treia lectura in Camera Comunelor, proiectul de ratificare a Tratatului de aderare a Romaniei si Bulgariei va fi trimis la Camera Lorzilor, Camera superioara a Parlamentului britanic. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.