Ambasada Israelului la Bucuresti a infiintat, cu sprijinul comunitatii oamenilor de afaceri israelieni din tara noastra, Fundatia pentru promovarea in Romania a culturii iudaice si israeliene, a anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, ambasadorul
Ambasada Israelului la Bucuresti a infiintat, cu sprijinul comunitatii oamenilor de afaceri israelieni din tara noastra, Fundatia pentru promovarea in Romania a culturii iudaice si israeliene, a anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, ambasadorul Statului Israel, Rodica Radian Gordon. "Fundatia isi propune sa intareasca legaturile intre Romania si Israel prin acordarea de sprijin moral si material pentru studiile academice, manifestarile stiintifice si socio-culturale pe teme iudaice si israeliene", a declarat Rodica Radian Gordon. Activitatea acestei fundatii va consta in organizarea de colocvii, simpozioane, expozitii, editarea de publicatii academice si realizarea de filme documentare. Totodata, fundatia isi propune sa stabileasca legaturi stranse cu centrele de studii iudaice constituite in cadrul universitatilor din Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara. Intr-o prima etapa, fundatia isi propune sa incurajeze cercetarea pe teme din domeniile sale de interes, prin acordarea unor burse la realizarea de lucrari academice de catre cercetatori din generatia tanara sau medie.
Bursele anuale, care vor avea o valoare de aproximativ 3000 de dolari, vor fi acordate in cadrul unui concurs de dosare ce va fi anuntat public in urmatoarele saptamani. Pentru selectia acestor dosare a fost constituit un Consiliu Stiintific din care fac parte prof. Moshe Idel si dr. Leon Volovici de la Universitatea Ebraica din Ierusalim, dr. Raphael Vago de la Universitatea din Tel Aviv, prof. Liviu Rotman si prof. Andrei Oisteanu de la Universitatea din Bucuresti, prof. dr. Ladislau Gyemant de la Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj si dr. Lucian Leustean de la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iasi. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.