Rusia va lansa un satelit de telecomunicatii american, AMC-23/Worldsat-3, la 1 decembrie, de pe cosmodromul Baikonur din Kazakhstan, relateaza AFP.
Satelitul va fi plasat pe orbita cu ajutorul unei rachete ruse de tip Proton-M, a informat servi
Rusia va lansa un satelit de telecomunicatii american, AMC-23/Worldsat-3, la 1 decembrie, de pe cosmodromul Baikonur din Kazakhstan, relateaza AFP.
Satelitul va fi plasat pe orbita cu ajutorul unei rachete ruse de tip Proton-M, a informat serviciul de presa al centrului de studii spatiale ruse Hrunitcev, care a creat aceasta racheta. AMC-23/Worldsat-3 va asigura serviciile de telecomunicatii si Internet pentru partea de vest a Americii de Nord si pentru regiunea Pacificului, au declarat surse de la centrul Hrunitcev. Construit de grupul franco-italian Alcatel Alenia Space (AAS), satelitul cantareste cinci tone si durata sa de exploatare este de 16 ani. Centrul Hrunitcev a avut doua misiuni esuate intr-o luna de zile. La 8 octombrie, racheta Rockot nu a reusit sa plaseze pe orbita un satelit european, Cryosat, care trebuia sa efectueze un studiu in ceea ce priveste clima si mediul, iar la 18 octombrie, Hrunitcev a pierdut controlul asupra unui satelit rus de supraveghere, Monitor-E, lansat la 26 august. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.