Secretarul american de Stat, Condoleezza Rice, a acceptat invitatia de a veni la Bucuresti pentru semnarea acordului-cadru privind instalarea de baze americane in Romania, a declarat, ieri, ministrul de Externe, Mihai Ungureanu.
Momentul vizit
Secretarul american de Stat, Condoleezza Rice, a acceptat invitatia de a veni la Bucuresti pentru semnarea acordului-cadru privind instalarea de baze americane in Romania, a declarat, ieri, ministrul de Externe, Mihai Ungureanu.
Momentul vizitei inca nu a fost stabilit, dar acest acord trebuie semnat la cel mai inalt nivel, a adaugat ministrul.
El a avut o intalnire de 35 de minute cu seful diplomatiei americane, inaintea reuniunii ministeriale a Consiliului de Securitate al ONU, organizata la New York, in incheierea mandatului Romaniei de presedinte al CS. Ungureanu a calificat intrevederea drept "foarte calduroasa" si a spus ca principala tema de discutie a fost agenda Consiliului de Securitate al ONU. "Ne-am acordat pozitiile si punctele de vedere pe tema rezolutiei privind Siria, a situatiei de securitate din Orientul Mijlociu, a evolutiilor politice previzibile in Siria", a precizat ministrul.
Ungureanu a spus ca a prezentat rezultate ale activitatii Romaniei in ceea ce priveste politica externa, a discutat despre vizita pe care a intreprins-o recent in Rusia, dar si-a exprimat si punctele de vedere privind Transnistria.
Astfel, ministrul a precizat ca Romania are motive foarte serioase sa colaboreze cu partile implicate in rezolvarea conflictului din Transnistria si va continua sa ofere informatii despre situatia din regiune, in timp ce seful diplomatiei americane a acceptat sa ramana in legatura cu Bucurestiul pe aceasta tema.
De asemenea, Condoleezza Rice si-a exprimat sprijinul fata de integrarea Romaniei in Uniunea Europeana in 2007, dar si pentru initiativele romane referitoare la Marea Neagra.
Ea a indemnat Bucurestiul sa continue actiunile in vederea crearii "Forumului Marii Negre" si sa mentina o preocupare constanta privind politicile strategice pe Marea Neagra, cu includerea tuturor statelor din zona.
In plus, Mihai Ungureanu s-a intalnit si cu viitorul ambasador al Statelor Unite in Romania, Nicholas Taubman, apreciind ca acesta este un "om serios" si implicat si precizand ca il asteapta la post.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.