In perioada 27-29 octombrie 2005, Capitala Romaniei gazduieste un important eveniment pentru viata economica a tarii noastre si a statelor sud-est europene. Este vorba despre cea de-a V-a editie (aniversara) a Forumului International de Investitii, B
In perioada 27-29 octombrie 2005, Capitala Romaniei gazduieste un important eveniment pentru viata economica a tarii noastre si a statelor sud-est europene. Este vorba despre cea de-a V-a editie (aniversara) a Forumului International de Investitii, Bucuresti, care se desfasoara la sediul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR).
Manifestarea, organizata sub genericul "Viitorul investitiilor straine directe - national sau regional?", urmareste unele obiective majore, printre care: atragerea investitorilor straini in Romania; prezentarea comparativa a conditiilor existente in tarile Europei Centrale si de Sud-Est ca locatie pentru investitii nationale si regionale; promovarea proiectelor de investitii romanesti.
Prim-vicepresedintele CCIR, José Iacobescu, a declarat, ieri, in deschiderea evenimentului, ca "in decursul a doi ani dupa aderare, Romania va fi destinatia a 11 miliarde euro din fonduri europene. Pentru acest sprijin destinat atingerii de catre Romania a standardelor compatibile cu restul Europei trebuie sa raspundem cu programe care sa ne permita sa invingem subdezvoltarea prezenta in economie".
La randul sau, Seful Delegatiei CE in Romania, Jonathan Scheele, a subliniat rolul comunitatii de afaceri in lupta pentru conformare la standardele europene, declarand ca Romania a inregistrat progrese remarcabile in ultimii doi ani. El a dat ca exemplu faptul ca, acum trei ani si jumatate, la prima incercare de privatizare a BCR, interesul pentru aceasta banca a fost foarte mic, spre deosebire de situatia de acum, cand au intrat in cursa unele dintre cele mai importante banci europene.
Atunci cand ai de vandut ceva, esti atractiv. Asadar, abia atunci cand se va incheia procesul de privatizare, Romania va trebui sa arate cat de competitiva este fata de tarile din jur, pentru ca atunci va incepe lupta pentru investitiile greenfield, a subliniat, la randul sau, Gilbert Wood, presedintele Consiliului Investitorilor Straini din Romania (CIS).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.