Plangerea detinutului Pavel Mircea, de la Penitenciarul Timisoara, prin care-l acuza pe Dumnezeu de "inselaciune", "abuz in serviciu contra intereselor persoanelor", "primire de foloase necuvenite" sau "trafic de influenta" va fi inregistrata si clas

Plangerea detinutului Pavel Mircea, de la Penitenciarul Timisoara, prin care-l acuza pe Dumnezeu de "inselaciune", "abuz in serviciu contra intereselor persoanelor", "primire de foloase necuvenite" sau "trafic de influenta" va fi inregistrata si clasata, ne-a declarat ieri prim-procurorul Florin Munteanu, seful Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara.
"Daca plangerea este neserioasa, nu se da numar penal. In acest caz, denuntatorul are, probabil, probleme psihice, dar procurorii sunt obligati sa-i raspunda. Din pacate, procurorul care a primit lucrarea nu l-a chemat la audieri, dar a trimis sesizarea la politie pentru a-i lua acestia o declaratie. Sa vada daca are probleme in penitenciar sau alt fel de neajunsuri. In final, sesizarea detinutului va fi clasata", ne-a mai spus prim-procurorul, precizand ca "puscariasii fac periodic sute de plangeri penale numai in ideea de a iesi la aer".
Intrebat daca nu crede ca Pavel Mircea a recurs la un astfel de gest pentru a fi considerat nebun ca sa poata iesi din penitenciar, prim-procurorul ne-a raspuns ca exista altfel de cai pentru a fi eliberat temporar: "Spre exemplu, poate sa ceara intreruperea pedepsei pe motiv de boala".
Contactat telefonic, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Timis, comisarul Stefan Pitner, ne-a informat ca "solicitarea detinutului este imposibil de solutionat de catre organele abilitate ale statului". "Plangerea se inregistreaza si se claseaza pentru ca, practic, este imposibil de solutionat. Nu este nici prima, nici ultima de acest fel", ne-a mai spus comisarul, precizand ca, in cel mai fericit caz, i se poate "sugera detinutului sa actioneze pe cale civila".

Despagubiri de 2 milioane de euro

Condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru omor, detinutul resitean Pavel Mircea (38 de ani) il acuza pe Dumnezeu de tot ce i s-a intamplat rau in viata. El a trimis, recent, o plangere prin care solicita deschiderea unei actiuni penale "impotriva lui Dumnezeu, domiciliat in cer, reprezentat in Romania de Biserica Ortodoxa, iar in Timisoara, de catre Mitropolia Romana", pentru comiterea "infractiunilor prevazute de art. 215 (inselaciune), 221 (tainuire), 246 (abuz in serviciu contra intereselor persoanelor), 256 (primire de foloase necuvenite), 257 (trafic de influenta)".
Detinutul invoca faptul ca "prin botezul sau in biserica" a incheiat un contract cu Dumnezeu si ca "partea" se obliga sa-l "indeparteze pe diavol" de el si sa-l "pazeasca de necazuri".
"Pana acum paratul nu si-a onorat contractul, ci dimpotriva", mai sustine detinutul, precizand ca se considera "parte vatamata" si solicita despagubiri de 2 milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.