Un consultant din strainatate, desemnat in urma unei licitatii internationale care se va desfasura saptamana viitoare, va supraveghea indeaproape procesul de securizare a frontierelor romane. Seful Internelor, Vasile Blaga, a precizat, ieri, ca rezul
Un consultant din strainatate, desemnat in urma unei licitatii internationale care se va desfasura saptamana viitoare, va supraveghea indeaproape procesul de securizare a frontierelor romane. Seful Internelor, Vasile Blaga, a precizat, ieri, ca rezultatul negocierilor cu concernul EADS va fi facut public si va fi afisat pe Internet pentru a nu exista nici un fel de dubii. Si comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, a fost informat despre stadiul demersurilor facute in acest sens, cu precizarea ca nu vor exista nici un fel de suprapuneri, iar costurile vor fi mult mai scazute decat cele stabilite initial de fosta conducere a Ministerului Administratiei si Internelor (MAI).
De asemenea, Blaga a mai precizat ca MAI respecta integral angajamentele cu privire la asigurarea personalului care urmeaza sa deserveasca viitoarea frontiera externa a Uniunii Europene. Astfel, pana la sfarsitul anului, Politia de Frontiera va avea 15.200 de angajati, iar in 2006 personalul va ajunge la 16.800 de cadre.
"Fondurile necesare pentru continuarea programelor de securizare a granitelor vor permite, in 2006, atingerea unui grad ridicat de control si supraveghere la cei peste 2.000 de kilometri din viitoarea frontiera externa a UE", precizeaza un comunicat al MAI. Comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, a apreciat progresele evidente obtinute de Romania in domeniul Administratiei si Internelor si a afirmat ca acestea vor fi reflectate in mod obiectiv in raportul de monitorizare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.