Cu 71% au scazut infractiunile comise de romani in Austria, in primele sase luni ale anului, doar 386 de raufacatori fiind trimisi dupa gratii, fata de 1.321 de persoane arestate in 2004.
Fie varianta oficialilor de la Bucuresti, potrivit car
Cu 71% au scazut infractiunile comise de romani in Austria, in primele sase luni ale anului, doar 386 de raufacatori fiind trimisi dupa gratii, fata de 1.321 de persoane arestate in 2004.
Fie varianta oficialilor de la Bucuresti, potrivit careia masurile de cooperare internationala au fost eficiente, fie infractorii romani au dat bir cu fugitii pentru ca nu mai era nimic de furat, in ambele cazuri situatia este imbucuratoare. Cotidianul austriac Kronen Zeitung remarca, intr-un articol publicat saptamana trecuta, faptul ca ilegalitatile savarsite in Austria de cetatenii din statele est-europene a inregistrat in primul semestru al anului o diminuare considerabila comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Astfel, in primele sase luni ale anului 2005 au fost arestati pe teritoriul austriac 3.358 de straini, fata de 6.446 in primul semestru din 2004.
Romanii, cetatenii din Republica Moldova si cei din Georgia se situeaza, de aceasta data, pe primele locuri in topul "oameni de treaba".
Ministerul de la Bucuresti condus de Vasile Blaga pune acest lucru pe seama bunei cooperari dintre cele doua state, in special prin activitatile derulate de atasatii de afaceri interne specializati in combaterea criminalitatii transnationale. De asemenea, incepand din luna august, in cadrul Directiei de Investigatii Criminale a Politiei Romane functioneaza Serviciul pentru combaterea infractiunilor savarsite de cetatenii romani in strainatate, care are misiunea de a-i monitoriza, dupa intoarcerea in tara, pe romanii care au calcat "stramb" peste granite.
Ministerul Administratiei si Internelor are in total 17 atasati de afaceri interne si 9 atasati de afaceri interne adjuncti acreditati in tari ca Austria, Belgia, Germania, Italia, Franta, Olanda, Cehia, Grecia, Marea Britanie, Spania, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova si Turcia, precum si pe langa Uniunea Europeana, EUROPOL si NATO.
Vasile Blaga are in vedere extinderea acestui sistem in 2006 pentru: Elvetia, Norvegia, Suedia, Portugalia, Irlanda, Finlanda si Danemarca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.