Romexterra Bank beneficiaza de o linie de finantare de sapte milioane dolari de la Banca Mondiala. Asta pentru ca Romexterra Bank a fost acceptata ca participant in cadrul Proiectului de Finantare Rurala al Bancii Mondiale. Banii sunt destinati susti
Romexterra Bank beneficiaza de o linie de finantare de sapte milioane dolari de la Banca Mondiala. Asta pentru ca Romexterra Bank a fost acceptata ca participant in cadrul Proiectului de Finantare Rurala al Bancii Mondiale. Banii sunt destinati sustinerii investitiilor in toate sectoarele economiei rurale.
Prin intermediul acestui proiect, Romexterra Bank faciliteaza beneficiarilor finali eligibili accesul la credite de investitii pe termen mediu si lung. Prin acordarea de subimprumuturi din sursele Proiectului de Finantare Rurala sunt sustinute atat activitatile din agricultura si industria alimentara, cat si cele din alte sectoare industriale si servicii.
Politica de creditare a Romexterra Bank in ceea ce priveste acordarea subimprumuturilor are printre componente: o dobanda competitiva, durata maxima a unui subimprumut de opt ani, iar perioada de gratie este de maximum 12 luni.
Imprumutul poate fi contractat in dolari sau lei, iar valoarea maxima a unui subimprumut este de un milion de dolari.
Beneficiarii finali eligibili ai proiectului trebuie sa fie persoane juridice din Romania cu domiciliul in zone rurale sau urbane, dar implicate in activitati tipice satului, dar si persoane fizice de nationalitate romana implicate in desfasurarea activitatilor economice in zonele rurale.
Investitiile neeligibile sunt cele care se refera la achizitionare sau leasing de terenuri, activitatile legate de achizitionarea, prelucrarea sau promovarea tutunului, subproiectele care implica stramutarea involuntara a persoanelor, cat si subproiectele ce pot avea un impact negativ asupra patrimoniului cultural sau a bunurilor cu caracter istoric, cultural sau arheologic.
Cheltuielile eligibile includ numai costul net al proiectelor.
Fondurile puse la dispozitie de Banca Mondiala pot fi utilizate si pentru cofinantarea proiectelor derulate in cadrul Programului SAPARD al Uniunii Europene.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.