Emisiunea de obligatiuni a ProCredit Bank Romania va fi intermediata de BCR Securities, oferta publica de vanzare urmand sa aiba loc la finele lunii noiembrie sau la inceputul lunii decembrie, au declarat, ieri, oficialii bancii. La inceputul lunii s
Emisiunea de obligatiuni a ProCredit Bank Romania va fi intermediata de BCR Securities, oferta publica de vanzare urmand sa aiba loc la finele lunii noiembrie sau la inceputul lunii decembrie, au declarat, ieri, oficialii bancii. La inceputul lunii septembrie, Consiliul de Administratie al ProCredit Bank a aprobat lansarea unei emisiuni de obligatiuni cu o valoare cuprinsa intre 5 si 10 milioane de euro. In caz de suprasubscriere, exista posibilitatea ca emisiunea sa fie suplimentata cu 25%. Potrivit reprezentantilor institutiei de credit, obligatiunile vor fi listate la Bursa de Valori Bucuresti. Emisiunea de obligatiuni a ProCredit nu este garantata si va fi formata din doua tipuri de obligatiuni, dobanda urmand sa fie fixa (calculata la numarul efectiv de zile impartit la 365) sau variabila (conform raportului BUBID/BUBOR, la care se adauga o marja).
Plata dobanzii va fi efectuata la sase luni sau la sfarsitul perioadei de maturitate, stabilita la trei ani. Valoarea nominala a unui titlu va fi de 500 lei (143 euro) sau 700 lei (200 euro). Obligatiunile vor fi oferite spre vanzare la un pret situat sub valoarea nominala. Activele ProCredit Bank Romania au avansat in primele sase luni cu 44,5% fata de luna decembrie 2004, la 98,85 milioane de euro, in timp ce profitul operational a atins nivelul de 875.000 de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.