"A-L alunga pe Dumnezeu din viata publica, departe de a fi toleranta, este o ipocrizie. Si cand fiinta umana devine unica sa stapana si a lumii, nu poate exista dreptate". Cu aceste reflectii, Papa Benedict al XVI-lea a deschis, duminica, in ritmuril
"A-L alunga pe Dumnezeu din viata publica, departe de a fi toleranta, este o ipocrizie. Si cand fiinta umana devine unica sa stapana si a lumii, nu poate exista dreptate". Cu aceste reflectii, Papa Benedict al XVI-lea a deschis, duminica, in ritmurile liturghiei in latina, lucrarile primului sinod episcopal al pontificatului sau. Ratzinger intelege sa raspunda astfel polemicilor recente din Italia, in legatura cu laicitatea statului si cu non-ingerinta Bisericii in politica. In note apocaliptice, Suveranul Pontif a reliefat pericolul secularismului pentru Biserica si lumea crestina, mai ales in cazul Occidentului european, precum si al transformarii vietii crestine in "vaicareala, indiferenta si conflict". La importantul eveniment sinodal, avand ca tema aleasa de regretatul Papa Ioan Paul al II-lea - "Impartasania, izvor si culme a vietii Bisericii", participa 256 de inalti prelati din 118 tari ale lumii. Lucrarile se vor incheia in data de 23 octombrie iar prezenta Papei la lucrarile sinodale va fi zilnica, chiar daca ieri dupa-masa nu a mai putut participa pentru ca avea o programare la dentist, indiscretie dezvaluita public chiar de la tribuna, in timp ce microfoanele erau inca deschise.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.