Ungaria nu ar trebui sa renunte la forint sau la independenta monetara, in cazul in care costurile adoptarii monedei europene sunt prea ridicate, a declarat premierul ungar, Ferenc Gyurcsany, informeaza Mediafax. "Nu avem nici un motiv sa renuntam la
Ungaria nu ar trebui sa renunte la forint sau la independenta monetara, in cazul in care costurile adoptarii monedei europene sunt prea ridicate, a declarat premierul ungar, Ferenc Gyurcsany, informeaza Mediafax. "Nu avem nici un motiv sa renuntam la moneda nationala cu orice pret", a mai spus el. Premierul ungar informase saptamana trecuta ca se va proceda la o reanalizare a planurilor de adoptare a euro in 2010, ca urmare a revizuirii deficitelor bugetare ale anilor 2005 si 2006. El nu a declarat, insa, oficial, ca termenul fixat pentru introducerea monedei euro este imposibil de respectat. Revizuirea deficitului bugetar ungar a fost generat, partial, de afirmatiile reprezentatilor Comisiei Europene, potrivit carora sumele alocate construirii de autostrazi sunt prea ridicate. Tinta deficitului bugetar a fost majorata pentru acest an de la 4,7% din PIB, la 6,1%, iar cel pentru 2006, de la 2,9% din PIB la 4,7% din PIB.
"Ar trebui sa renuntam la construirea de autostrazi doar pentru a putea introduce euro in 2010? Nu voi renunta la nici un metru de autostrada, insa nu voi sprijini nici un deficit bugetar ridicat", a subliniat Gyurcsany.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.