Cheltuielile companiilor pentru achizitionarea de tehnologie informationala ar putea creste cu 2,5% atat in acest an, cat si in 2006, a anuntat, marti, firma de consultanta Gartner, citata de Reuters.
Astfel, in 2005 cheltuielile vor ajunge la
Cheltuielile companiilor pentru achizitionarea de tehnologie informationala ar putea creste cu 2,5% atat in acest an, cat si in 2006, a anuntat, marti, firma de consultanta Gartner, citata de Reuters.
Astfel, in 2005 cheltuielile vor ajunge la circa 2.600 de miliarde de dolari, aproape jumatate dintre acestea fiind alocate serviciilor de telecomunicatii, iar restul serviciilor de IT, programelor informatice si echipamentelor de hardware.
Peter Sondergaard, seful departamentului de cercetare din cadrul Gartner, a spus ca in Statele Unite va avea loc o crestere de 3,5% a acestui tip de achizitii, in timp ce avansul din Europa si Asia va fi de pana la 2%.
"Asistam la un avans usor al cheltuielilor pentru programele informatice si serviciile de sursa deschisa, in timp ce telecomunicatiile se mentin la un nivel constant", a afirmat Sondergaard, prezent la o conferinta organizata la Tel Aviv.
El a spus ca o problema de mare interes in domeniul IT este daca platformele tehnologice pot sustine aplicatii multiple, eliminandu-se astfel necesitatea achizitionarii mai multor servere, a tehnologiilor de analiza a datelor si a programelor de securitate.
Astfel de platforme ar aduce un profit imediat al investitiilor, spre deosebire de boom-ul tehnologic din anii '90, cand beneficiile erau secundare, a mai apreciat Sondergaard, care se asteapta la o consolidare a sectorului de software in viitorul apropiat.
Potrivit acestuia, in urma consolidarii, pe piata vor exista grupuri mari si mici firme de nisa, companiile de dimensiuni medii avant sanse slabe de supravietuire.
In privinta telecomunicatiilor, cele mai importante investitii au fost facute in tehnologia vocala destinata Internetului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.