Fostul procuror general al PNA, Ioan Amarie, si fostul sef al Sectiei a II-a, Alexandru Chiciu, ar putea fi cercetati disciplinar pentru modul in care au inregistrat si solutionat un dosar in care aparea numele lui Traian Basescu. Decizia a fost luat

Fostul procuror general al PNA, Ioan Amarie, si fostul sef al Sectiei a II-a, Alexandru Chiciu, ar putea fi cercetati disciplinar pentru modul in care au inregistrat si solutionat un dosar in care aparea numele lui Traian Basescu. Decizia a fost luata de Sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii care a sesizat Comisia de Disciplina asupra unor eventuale abuzuri comise, in acest caz, de cei doi.
"Datorita faptului ca in raportul intocmit de procurorii inspectori din cadrul CSM au rezultat unele deficiente cu privire la un dosar in care era mentionat numele lui Traian Basescu, unul dintre membrii Comisiei de Disciplina (totodata membru in Sectia de procurori) Nicolae Chiujdea, a decis ca materialul sa fie prezentat Comisiei de Disciplina. Aceasta va verifica daca cei doi, Ioan Amarie si Alexandru Chiciu, au savarsit sau nu acte care sa intre in competenta CSM, urmand sa decida in consecinta", ne-a informat Cristina Lita, purtator de cuvant al CSM, precizand ca procurorii inspectori s-au sesizat din oficiu.
Intrebat cum comenteaza aceasta decizie, fostul sef al Sectiei a II-a din PNA, Alexandru Chiciu, ne-a declarat: "La momentul constituirii dosarului eram in Italia in concediu de odihna si pot dovedi acest lucru cu pasaportul".
"Dosarul nu a fost instrumentat de Alexandru Chiciu si nici nu a fost finalizat de Sectia a II-a. Acest dosar a fost trimis de catre Sectia a II-a, ca dosar penal, Sectiei I, unde a fost inregistrat ca plangere. Aceasta responsabilitate nu este a mea. Eu nu am fost intrebat cu privire la aceste aspecte de catre Inspectia Judiciara din CSM, cu mine nu s-a luat legatura in tot acest timp, de catre nimeni. Am fost pus in fata faptului implinit si am aflat despre toate aceste lucruri exclusiv din presa", ne-a mai spus Alexandru Chiciu.
Surse judiciare ne-au precizat ca dosarul a fost inregistrat in baza unei sesizari in care se facea referire la faptul ca Basescu, la acea ora candidatul Aliantei DA pentru presedintie, ar fi cumparat in mod ilegal un imobil. Se pare ca dosarul ar fi fost tinut in sertar, iar cand acesta a fost ales presedinte, ancheta a fost inchisa.

Neavizat de CSM, Zarie primeste postul

Desi nu a primit avizul CSM, Mircea Zarie a fost numit, prin ordin prezidential, in functia de procuror general adjunct al PNA, ne-au informat ieri surse judiciare, precizand ca s-a dat "verde" si pentru numirea in posturi a celorlalti patru procurori, respectiv Carmen Galca (pentru a doua functie vacanta de procuror general adjunct al PNA), Romeo Balan (pentru postul de procuror militar sef al Sectiei de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari), Doru Tulus (pentru functia de procuror sef al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie) si Irinel Paun (pentru postul de procuror sef al Sectiei de combatere a coruptiei).
In urma unei ordonante de urgenta, PNA a devenit Departament National Anticoruptie (DNA) in cadrul Parchetului instantei supreme si se va ocupa exclusiv de cazurile de mare coruptie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.