Conducatorii de autovehicule care circula fara sa aiba polita de asigurare RCA pot plati o amenda maxima de 1.000 de lei si pot ramane fara placute si fara certificat de inmatriculare, a afirmat, ieri, Nicu Cracea, comisar-sef in Directia Politiei Ru
Conducatorii de autovehicule care circula fara sa aiba polita de asigurare RCA pot plati o amenda maxima de 1.000 de lei si pot ramane fara placute si fara certificat de inmatriculare, a afirmat, ieri, Nicu Cracea, comisar-sef in Directia Politiei Rutiere.
El a subliniat ca, in cazul in care contravenientul dovedeste ca a platit polita in 30 de zile, i se inapoiaza obiectele ridicate, iar daca nu, i se radiaza autovehiculul din oficiu.
"Masura este cuprinsa in proiectul de lege privind aprobarea OUG 195/2002 referitoare la circulatia pe drumurile publice", a adaugat Cracea, precizand ca se asteapta ca, pana la finele lunii octombrie, actul normativ sa fie promulgat de presedintele Traian Basescu, dupa ce va fi adoptat in cele doua Camere ale Parlamentului.
Proiectul legii privind circulatia pe drumurile publice a fost trimis Parlamentului spre reexaminare, la inceputul lunii iulie, presedintele Traian Basescu cerand, totodata, modificarea mai multor prevederi legate de regimul coloanelor oficiale, faptele penale ale soferilor si amplasarea unor constructii pe domeniul public.
De asemenea, s-a cerut eliminarea din textul legii a prevederii care stabileste ca posesorul unei masini este raspunzator pentru fapta penala savarsita de o alta persoana aflata la volanul respectivului vehicul, in momentul producerii evenimentului.
Potrivit datelor prezentate de Cracea, numarul masinilor luate in evidenta in Romania se ridica la peste 4,3 milioane, comparativ cu aproximativ 2,2 milioane, in anul 1990, in timp ce numarul posesorilor de permise auto a crescut de la 3,07 milioane in anul 1990, la 5,51 milioane in prezent. Din totalul acestora, numai in Capitala locuiesc peste 700.000.
Conform datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, volumul total al primelor incasate pentru asigurarea RCA a fost, in 2004, de 54,1 milioane lei, dintre care 29,04 milioane au fost platite de persoane fizice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.