O treime din populatia Romaniei traieste in saracie. Potrivit unui raport PNUD, 1 la suta dintre romani traiesc intr-o saracie extrema, cu mai putin de un dolar pe zi. De asemenea, 12 la suta din populatie se confrunta cu saracia severa, avand nevoi
O treime din populatia Romaniei traieste in saracie. Potrivit unui raport PNUD, 1 la suta dintre romani traiesc intr-o saracie extrema, cu mai putin de un dolar pe zi. De asemenea, 12 la suta din populatie se confrunta cu saracia severa, avand nevoi intense si cronice nesatisfacute, iar 17 la suta traieste in saracie. Saracia relativa poate afecta, potrivit documentului, aproape o treime din populatia tarii, iar venitul minim relativ afecteaza 17 la suta din populatie.
In document se arata ca sub media nationala a dezvoltarii umane se afla regiunile din sudul tarii, precum si cele din est. Nivelul dezvoltarii umane din Bucuresti se afla peste media nationala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.