Producatorul din sectorul de panificatie Loulis SA (MPN) a inregistrat cea mai mare crestere la nivel de saptamana, desi a fost foarte putin tranzactionat. Cu un rulaj de 1690 RON, actiunile MPN au fost tranzactionate doar in doua sedinte si cursul a
Producatorul din sectorul de panificatie Loulis SA (MPN) a inregistrat cea mai mare crestere la nivel de saptamana, desi a fost foarte putin tranzactionat. Cu un rulaj de 1690 RON, actiunile MPN au fost tranzactionate doar in doua sedinte si cursul a crescut 0,2800 RON/actiune, intr-un numar foarte redus de tranzactii. De remarcat au fost si evolutiile bune ale actiunilor Electroaparataj Bucuresti (ELJ), Azomures Tg. Mures (AZO), care au inregistrat cresteri de 15,43 procente, respectiv 14,63 la suta. In cazul Azomures, aprecierea titlurilor s-a produs in a doua jumatate a saptamanii trecute, cand rezolvarea pe termen scurt a conflictului dintre patronat si salariati a readus aceste actiuni "in carti", astfel incat investitorii au revenit la cumparare, o data indepartata bariera pusa de acel conflict, actionarii beneficiind de o crestere de peste 30 de procente. Un volum mare de tranzactionare a fost inregistrat si la societatea Impact Bucuresti (IMP). Saptamana trecuta a adus si scaderi pe piata de capital. Cele mai afectate au fost titlurile Aerostar (ARS), care au inregistrat o scadere de 8,35 procente, urmate de Actiunile Alro Slatina, cu minus 6,9 la suta, Eforie, in scadere cu 6,45 procente, Rafinaria Astra Romana Ploiesti (ASP), cu un minus de 5,22 la suta. Cele mai mari scaderi de curs din saptamana trecuta au fost insotite de volume mici de tranzactionare, singura exceptie fiind Policolor Bucuresti (PCL), care a fost slab sustinut de cumparatori si a fost nevoie de volume nu foarte mari pentru a duce la o scadere de curs. Rezultatele companiei nu motiveaza o presiune la vanzare, aceasta avand loc mai mult in conditii conjuncturale care tin de lichiditatea mai modesta a actiunilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.