"Speriati" ca vor fi trimisi acasa inca din prima zi, elevii si profesorii s-au uitat atenti in oglinda inainte de a merge spre careul din curtea scolii, in prima zi de scoala. Hainute curate, indelung alese si calcate, tinute decente, cu putine acce
"Speriati" ca vor fi trimisi acasa inca din prima zi, elevii si profesorii s-au uitat atenti in oglinda inainte de a merge spre careul din curtea scolii, in prima zi de scoala. Hainute curate, indelung alese si calcate, tinute decente, cu putine accesorii. Au fost lasate acasa bijuteriile in exces, s-au scos cerceii din buric si din nas, s-a renuntat la pantalonii mulati pe coapse. Cativa mai curajosi au pus spuma si gel in par, dar profesorii i-au ochit "din prima" si le-au "promis" ca ii vor duce, de maine, de manuta la dus sau, daca prefera, sa aduca parintele la scoala. Multe licee au reintrodus uniformele sau daca nu, au "inventat" fel de fel de modalitati de a-si recunoaste elevii, cum ar fi sacouri la fel sau banderolele cu numele liceului.
in Capitala, floraresele au vandut zeci de mii de buchete de flori, care mai de care mai impodobite cu fundite si plante ornamentale, iar pe fiecare catedra s-au strans "munti" de buchete. Bobocii de 6 si 7 ani au tinut cat s-a putut de strans mana mamei sau a bunicilor, speriati de zarva dinaintea festivitatii. Cei "mari" s-au fandosit cu haine si mobile noi, s-au pupat si au parut bucurosi ca isi reintalnesc colegii si profesorii.
Politicienii s-au imprastiat si ei prin scoli, folosind ocazia pentru promisiuni ademenitoare. De exemplu, liceenilor de la "Kretzulescu", din Capitala, primarul sectorului 3, Liviu Negoita, le-a promis ca la iarna "nu vor face frigul" fiindca le va da bani pentru o centrala termica nou-nouta, altii au promis termopane, altii carti in biblioteca. Presedintele Traian Basescu a avut surpriza sa fie invitat la Liceul Economic "A.D. Xenopol" din Capitala, alaturi de fostul ministru comunist al invatamantului, Paul Niculescu-Mizil, dar cei doi s-au abtinut de la schimbul de replici. Nici liderii PSD n-au lipsit de la ceremonii: Adrian Nastase a fost la Liceul "Tudor Vianu", iar Mircea Geoana la Colegiul "Sf. Sava".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.