Chiar daca propriul autoturism a fost precedat, conform cutumelor, de antemergatori din Politia Rutiera si SPP, premierul Calin Popescu Tariceanu a putut constata, pana a ajuns la Brasov, la sfarsitul saptamanii trecute, cum se circula pe asa-zisul "
Chiar daca propriul autoturism a fost precedat, conform cutumelor, de antemergatori din Politia Rutiera si SPP, premierul Calin Popescu Tariceanu a putut constata, pana a ajuns la Brasov, la sfarsitul saptamanii trecute, cum se circula pe asa-zisul "drum rapid".
Premierul a dorit sa dea "o veste buna" brasovenilor, la insistentele jurnalistilor locali:
"Ne-am razgandit, vom incepe, totusi, construirea autostrazii Bucuresti-Brasov". Cu precizarea imediata ca primul tronson construit va fi cel dintre Comarnic si Brasov, cel mai lung si cel mai dificil, cu numeroase lucrari de arta (poduri, viaducte si tuneluri), incredintat, initial, firmei israeliene Roichmann.
Numai ca lucrarile nu vor incepe imediat, si nici nu se stie cand. "Nu pot spune in acest moment cand vor incepe lucrarile", a adaugat premierul, estimand, totusi, ca "daca studiile de fezabilitate si proiectele sunt gata in urmatoarele trei luni, vom mai avea nevoie de alte vreo noua luni pentru organizarea licitatiei de selectare a constructorului". Abia dupa aceea se va putea trece, efectiv, la treaba, "in functie de finantarile pe care le vom putea asigura, jumatate din acestea putand proveni din fondurile de coeziune oferite de UE, iar cealalta jumatate ar putea fi suportata de institutiile financiare europene, BERD si BEI, care de-abia asteapta (?! - n.a.) sa intre cu noi intr-un asemenea proiect", a afirmat Tariceanu.
Premierul a anuntat, de asemenea, ca parteneriatul public-privat, conform legii existente, va fi schimbat, printr-un nou act normativ.
"Vom modifica foarte repede Legea parteneriatului public-privat, pentru ca de cand au vazut cum s-a facut contractul cu firma Bechtel si cu celelalte firme, cei de la Bruxelles se uita la noi ca la maimute", a declarat Tariceanu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.