de evacuare nu vor mai primi ratii alimentare. La ordinul municipalitatii, forte de politie ii vor lua pe sus pe nesupusi si ii vor scoate cu forta din casele distruse total sau partial, pe care acestia refuza sa le paraseasca. O femeie in varst
de evacuare nu vor mai primi ratii alimentare.
La ordinul municipalitatii, forte de politie ii vor lua pe sus pe nesupusi si ii vor scoate cu forta din casele distruse total sau partial, pe care acestia refuza sa le paraseasca.
O femeie in varsta de 72 de ani a protestat vehement fata de interventia politiei, subliniind ca nu a calatorit niciodata cu elicopterul sau avionul si prefera sa moara in New Orleans. Un alt localnic in varsta de 69 de ani a argumentat ca "fiecare trebuie sa-si apere proprietatea" si, oricum, este prea batran pentru a o lua de la capat, in timp ce un barbat de 38 de ani, care juca Monopoly cu familia la etajul doi al casei sale, a declarat ca are destula apa si mancare pentru o luna si nu pleaca decat luat pe sus, ceea ce s-a si intamplat.
Aproximativ 5.000 de militari dotati cu barci gonflabile au fost implicati in eforturile de salvare. Potrivit inginerilor militari, evacuarea apei din oras, care a fost inundat in proportie de 80%, ar putea dura trei luni, avand in vedere diferitele obstacole - de la noi capricii ale vremii pana la amestecul de materiale provenite de la casele distruse, copaci prabusiti si ramasite umane.
Cosmarului i se adauga focuri de arma sporadice si incendiile care izbucnesc in diferite zone ale orasului, cum a fost cel declansat aparent de la o lumanare intr-unul din cartierele istorice ale New Orleansului. Autoritatile locale estimeaza ca intre 140.000 si 160.000 de case au fost inundate si nu mai pot fi recuperate, in timp ce refacerea sistemului de alimentare cu apa a orasului ar putea dura ani intregi.
intre timp, meteorologii americani tin sub observatie posibila formare a celui de-al 16-lea ciclon din acest sezon, la circa 200 km de coasta Floridei. Furtuna tropicala Ophelia era asteptata cu ploi si vant de circa 60 km/h miercuri, in Florida. Sezonul uraganelor dureaza in Atlantic de la 1 iunie pana la 30 noiembrie, cu un varf intre sfarsitul lunii august si mijlocul lui septembrie.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.