Senatorii au venit ieri devreme la serviciu pentru ca aveau un scop bine definit: sa-si gaseasca grupurile parlamentare, comisiile, sala de plen si sala Biroului Permanent. Aceasta a fost prima lor zi de munca in sediul din Casa Poporului. Pana acum,
Senatorii au venit ieri devreme la serviciu pentru ca aveau un scop bine definit: sa-si gaseasca grupurile parlamentare, comisiile, sala de plen si sala Biroului Permanent. Aceasta a fost prima lor zi de munca in sediul din Casa Poporului. Pana acum, in ultimii 15 ani, ei au ocupat sediul din Piata Revolutiei. Cele mai mari grupuri parlamentare din Senat si-au asigurat si cele mai vaste spatii. Grupurile parlamentare ale PSD si ale Aliantei D.A. si-au amenajat birourile in dreapta si respectiv stanga intrarii principale. Spre deosebire de social-democrati, a caror logistica functiona impecabil, liberalii si democratii erau nemultumiti de faptul ca aparatura nu era inca in stare de functionare. "Nu avem nici macar un telefon sau un fax", s-a plans liberalul Nicolae Vlad Popa.
La PRM inca se bateau cuie. Principala grija a senatorilor PRM a fost sa-i asigure liderului Corneliu Vadim Tudor cel mai mare birou. De altfel, sala de sedinta a PRM este, cu siguranta, unica in Palatul Parlamentului, neoanele verticale si mobilierul ultramodern apropiind-o de interiorul unei nave din serialul Star Trek. Cele mai mici grupuri, conservatorii si UDMR si-au vazut aruncate salile de sedinta pe la etajele 5, 6 ale cladirii Parlamentului. Dispunerea haotica a salilor i-a facut pe membrii Biroului Permanent sa rataceasca minute bune pe culoarele de marmura.
Senatorul serban Nicolae, chestor in Biroul Permanent, a avut nevoie de indrumarea jurnalistilor pentru a gasi sala de sedinte.
Cel mai incantat de noua resedinta s-a dovedit a fi proaspat remaniatul ministru al finantelor Ionut Popescu: "Sala de plen este cu adevarat frumoasa. Am mai vazut-o la televizor, dar in realitate este incantatoare".
Pe bancutele din sala de plen pe senatori ii asteptau hartiute cu instructiuni pentru noul sistem de vot. Faptul ca fiecare fotoliu se afla la o distanta rezonabila de celelalte l-a facut pe liberalul Ionut Popescu sa constate ca nu se va mai putea vota la mai multe maini.
La fel ca si colegii senatori, deputatii au avut, ieri, probleme cu orientarea prin Casa Poporului. Abia se obisnuisera sa-si tina sedintele de plen in Sala Cuza, ca acum ajung pana acolo de pomana. Motivul: au fost mutati inapoi in sala lor obisnuita, unde santierul pentru votul electronic s-a terminat la timp.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.