Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a sustinut, ieri, intr-o conferinta de presa, ca el nu are nici o legatura cu licitatia pentru administrarea strazilor din Bucuresti, ci functionari ai Primariei in care are incredere.
Videanu a
Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a sustinut, ieri, intr-o conferinta de presa, ca el nu are nici o legatura cu licitatia pentru administrarea strazilor din Bucuresti, ci functionari ai Primariei in care are incredere.
Videanu a precizat ca pe site-ul Primariei este publicata intreaga documentatie a licitatiei care s-a derulat la Administratia Strazilor pentru intretinerea strazilor din Bucuresti.
El a mentionat ca au fost sase pachete de strazi scoase la licitatie, avand fiecare intre 13 si 20 de strazi.
"Practic, primarul general nu are nici o legatura cu aceasta licitatie. Sunt functionarii municipalitatii, in care eu am incredere. Am urmarit indeaproape derularea acestui proces, neavand totusi implicatii", a adaugat Videanu.
Referindu-se la "corelarile pe care le-au facut doua cotidiane ca Videanu a dat lui Euroconstruct, firma unor protejati, aceste licitatii", primarul general a precizat ca sunt sase firme care au castigat aceste licitatii, dar ca mass-media nu a speculat decat despre una singura. "Asta e viata!", a mai spus Videanu.
Potrivit unui cotidian central, "Primaria condusa de Adriean Videanu a concesionat strazile din zona centrala a Capitalei catre doi afaceristi cu relatii stranse la Presedintia Romaniei: Dan Besciu si Sorin Vulpescu", care sunt patroni ai "celebrului restaurant Golden Blitz" si "cunoscuti pentru interesele financiare care i-au legat de Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea, sefa Cancelariei presedintelui".
Consiliul General al Municipiului Bucuresti a concesionat intretinerea a 20 de strazi principale din Bucuresti firmei Euroconstruct Trading 98 SRL, condusa de Dan Besciu si Sorin Vulpescu. Este vorba despre Calea Grivitei, bulevardele Lascar Catargiu, Nicolae Balcescu, Bratianu si Piata Universitatii.
Contractul prin care Euroconstruct Trading 98 primeste dreptul de intretinere a zonei centrale din Capitala face parte dintr-un program mai amplu al municipalitatii, prin care o suta de strazi din Bucuresti vor fi administrate de sase firme: Euroconstruct Trading 98 SRL, Eurovia SRL, Strabag SA, Han Group SA, Tehnologica Radion SA si Delta SA. Contractele de concesiune vor fi incheiate pe o perioada de cinci ani, iar firmele se obliga sa intretina suprafata carosabila, trotuarele, marcajele si mobilierul stradal. Valoarea totala a contractului este de 106 milioane de euro, suma ce va fi primita in decurs de cinci ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.