Reprezentantii industriasilor solicita urgent Guvernului strategia de politici fiscale si economice pentru urmatorii trei ani si considera remanierea guvernamentala doar o schimbare de imagine, a declarat, joi, presedinte UGIR-1903, Ioan Coraci.
Reprezentantii industriasilor solicita urgent Guvernului strategia de politici fiscale si economice pentru urmatorii trei ani si considera remanierea guvernamentala doar o schimbare de imagine, a declarat, joi, presedinte UGIR-1903, Ioan Coraci.
"Am sperat ca remanierea, respectiv schimbarea ministrului Finantelor Publice va fi un pas spre o discutie coerenta in ceea ce priveste politica fiscala. Mi se pare absurd ca noul ministru are intentia sa continue politica lui Ionut Popescu. Remanierea, practic nu a avut nici un suport economic, ci a fost doar o schimbare de imagine", a spus Coraci. Acesta a adaugat ca, UGIR 1903 asteapta inca nota de fundamentare care sta la baza majorarii TVA.
"Potrivit declaratiilor reprezentantilor Ministerului Finantelor Publice, pe primele sapte luni avem un excedent bugetar, iar incasarile la buget sunt in crestere, asadar mi se pare absurda o modificare a politicii fiscale", a mai spus presedintele UGIR 1903.
Reprezentantul industriasilor a solicitat primului ministru sa organizeze o discutie la care sa explice partenerilor sociali care sunt argumentele care stau la baza unei posibile modificari a politicii fiscale.
"Noi am aflat din presa ca exista o strategie fiscala, vrem sa vedem si noi aceasta strategie. Poate ca Romania va activa intr-o anumita conjunctura economica care ar justifica modificarea politicii fiscale, dar acest trebuie sa ni se explice dinainte, pentru a putea sa ne facem planuri de afaceri realiste", a explicat Coraci.
In opinia sa, oamenii de afaceri au nevoie de predictibilitate si de relaxare fiscala, singura solutie reala in combaterea evaziunii fiscale.
In plus, Coraci a fost nemultumit si de masura Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) de a bloca conturile mai multor firme cu datorii restante.
"Recenta blocare de catre AVAS a 1.094 de conturi va produce grave perturbari in mediul de afaceri si degradarea nivelului de trai al salariatilor societatilor afectate si ai partenerilor de afaceri ale acestora", a mai spus Coraci.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin