In jur de 50 de membri ai Federatiei Sindicale "Solidaritatea Virgil Sahleanu" a Metalurgistilor din Romania au protestat, ieri, in fata sediului Guvernului, fata de politica companiei Mittal Steel, acuzand incalcarea obligatiilor de investitie asuma
In jur de 50 de membri ai Federatiei Sindicale "Solidaritatea Virgil Sahleanu" a Metalurgistilor din Romania au protestat, ieri, in fata sediului Guvernului, fata de politica companiei Mittal Steel, acuzand incalcarea obligatiilor de investitie asumate si concedierea a foarte multi salariati. Gheorghe Tiber, liderul sindicalistilor, a declarat ca, prin protestul de joi, sindicalistii nu vor retragerea cumparatorului Mittal Steel din contractele la care este parte in Romania, ci, dimpotriva, cer Guvernului sa-l determine pe investitor sa-si schimbe "comportamentul economic", cat si politica in domeniul resurselor umane. La protestul de ieri au fost prezenti salariati de la Tepro Iasi si Mittal Steel Galati, dar si de la unitatile metalurgice din Roman si Hunedoara. Sindicalistii vor ca Mittal Steel sa investeasca in unitatile pe care le-a achizitionat in metalurgia romaneasca (si care au in total 17.000 de salariati), asa cum se stipuleaza in contractele de vanzare-cumparare. "Cumparatorul nu a realizat investitiile tehnologice si de mediu la valoarea prevazuta pentru fiecare an investitional", sustine Gheorghe Tiber.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.