Fondul austriac de investitii Vienna Capital Partners, care vizeaza Europa de Est, este interesat sa achizitioneze pachetul majoritar de actiuni al combinatului petrochimic Oltchim Ramnicu Valcea, se arata intr-un comunicat al Salans, consultantul ju
Fondul austriac de investitii Vienna Capital Partners, care vizeaza Europa de Est, este interesat sa achizitioneze pachetul majoritar de actiuni al combinatului petrochimic Oltchim Ramnicu Valcea, se arata intr-un comunicat al Salans, consultantul juridic exclusiv al fondului in Romania.
Potrivit casei de avocatura, fondul a inaintat o scrisoare de intentie pentru achizitionarea Oltchim catre Ministerul Economiei si Comertului, inca din toamna anului trecut, la momentul in care combinatul petrochimic a fost scos la privatizare. Ulterior, autoritatile romane au amanat procesul de privatizare, fara sa anunte oficial pana in prezent intentia de a-l continua.
Fondul austriac a infirmat informatiile aparute recent in presa conform carora ar fi achizitionat sau ar avea intentia sa cumpere un pachet din actiunile Rafo Onesti. Vienna Capital Partners este unul dintre cele mai mari grupuri de investitii si consultanta prezente pe pietele emergente ale Europei de Est, dar si in Germania si Austria.
Fondul se concentreaza atat pe consultanta financiara, cat si pe investitii directe in companii cu potential de dezvoltare. Grupul este activ in toate industriile si vizeaza indeosebi companiile mici si mijlocii. Anul trecut, Vienna Capital Partners a vandut aproximativ 68% din actiunile Borsodchem prin oferta publica, ce a rezultat intr-o marire de capital de peste 380 milioane de euro - cea mai mare vanzare a unui investitor privat in regiune.
Potrivit strategiei elaborate de autoritatile romane pentru accelerarea privatizarii in industrie, procesul de privatizare a Oltchim va fi initiat in cursul semestrului al doilea din acest an, dupa rezolvarea litigiilor cu actionarii minoritari privind conversia in actiuni a creantelor Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului.
Principalul actionar al societatii este Ministerul Economiei si Comertului, insa nivelul exact al participatiei detinute de stat este subiectul unui litigiu declansat de actionarii minoritari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.