Dosarul stenogramelor PSD revine in forta. De aceasta data, cu audierea lui Cozmin Gusa, fostul secretar al partidului.
Azi dimineata, procurorii de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) il asteapta pe Gusa pentru a da lam
Dosarul stenogramelor PSD revine in forta. De aceasta data, cu audierea lui Cozmin Gusa, fostul secretar al partidului.
Azi dimineata, procurorii de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) il asteapta pe Gusa pentru a da lamuriri in legatura cu discutiile purtate in timpul sedintelor Delegatiei Permanente a PSD din care ar reiesi eventuale fapte de coruptie.
In acest dosar au fost interogati de catre procurorii anticoruptie Dan Matei Agathon, Dorina Mihailescu, Florin Georgescu si Serban Mihailescu, insa, in urma unei decizii, din mai, a Curtii Constitutionale, competenta de solutionare a acestui caz a revenit Parchetului instantei supreme.
Tot cu subsemnatul urmeaza sa dea si secretarul general al PSD, Miron Mitrea (vicepresedinte al partidului la data intocmirii stenogramelor), precum si toti cei care sunt nominalizati in stenogramele sedintelor Delegatiei Permanente a PSD, sustin sursele judiciare, citate de Mediafax.
Acest dosar a fost inregistrat la inceputul anului 2005, la Parchetul instantei supreme, dupa ce a fost primit un denunt semnat de mai multe organizatii civice, cu privire la eventuale fapte de coruptie ce ar reiesi din stenograme.
In plangerea organizatiilor neguvernamentale procurorii sunt solicitati sa intrebe PSD daca contesta sau nu in mod oficial stenogramele. iar daca le contesta sa se ceara PSD sa prezinte imediat stenogramele sedintelor din datele respective, pentru a fi comparate cu cele publicate in presa".
Un eventual refuz al PSD n-ar putea fi altceva decat "o proba suplimentara concludenta in sensul realitatii stenogramelor", se arata tot in plangere. Dosarul penal cu numarul 5/P/2005 a fost deschis in data de 4 ianuarie 2005. Dupa cinci luni de la primirea lui de catre PNA, Curtea Constitutionala a statuat ca acesta nu mai are competenta de a ancheta senatori si deputati, efectul fiind acela ca toate dosarele in care erau cercetati parlamentari au fost transmise PICCJ.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.