insa, invocand dosare ale serviciilor secrete, facuse scandal, anuntand nu doar Coalitia, in cerc restrans, ci intreaga populatie, ca in jurul Guvernului misuna traficantii de influenta, ca unii ministri si secretari de stat dau de gandit, ca anumite
insa, invocand dosare ale serviciilor secrete, facuse scandal, anuntand nu doar Coalitia, in cerc restrans, ci intreaga populatie, ca in jurul Guvernului misuna traficantii de influenta, ca unii ministri si secretari de stat dau de gandit, ca anumite ordonante sunt cu dedicatie. Ceea ce miroase a coruptie. Mai adauga presedintele ca el insusi ar fi fost amenintat, daca deranjeaza. Firesc ar fi fost, iar opinia publica a cerut-o imperios, ca lucrurile sa fie lamurite transant, prin nominalizarea si cel putin matrasirea celor implicati in manopere atat de grave. Dupa ce a aruncat insa fumigena, presedintele a inchis portile Cotroceniului, pana si premierul avand probleme ca sa capete o audienta lamuritoare si chiar declasificarea documentelor incriminatoare invocate. Cat priveste "Lista lui Basescu", aici i-a sarit in ajutor SRI, care a si precizat, pe site, ca documentele sale, continand secrete de stat, nu pot fi declasificate decat dupa 40 de ani. Multam frumos. Aflam astfel ca si boala coruptiei e secret de stat, ca si identitatea purtatorilor de virusi, protejati cel putin patru decenii. Exact cat le trebuie. Chiar daca o fi fost bine intentionata, interventia presedintelui risca sa aduca aminte de zicala cu personajul care arunca o piatra-n balta, iar alti zece se dau de ceasul mortii s-o scoata.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.