cu cateva nivele, subrezit. Pomi si diverse plante au crescut pe ruinele cladirii, radacinile acestora contribuind semnificativ la slabirea structurii de rezistenta a cladirii. Terenul a fost revendicat si, dupa cum spun oamenii din zona, a fost redo
cu cateva nivele, subrezit. Pomi si diverse plante au crescut pe ruinele cladirii, radacinile acestora contribuind semnificativ la slabirea structurii de rezistenta a cladirii. Terenul a fost revendicat si, dupa cum spun oamenii din zona, a fost redobandit de fostul proprietar. "Daca bate vantul mai tare, cade peste noi. Ar trebui consolidata", ne-a declarat Cristi Constantin, un student de 23 de ani care locuieste in apropiere. Ruina a fost ingradita de REBU, insa fara folos, intrucat intre trotuar si corpul propriu-zis nu sta decat respectivul gard de metal. "Vin tot felul de indivizi. Fie sa mai fure fier vechi, fie aurolaci, e dezastru. Reprezinta un mare pericol pentru trecatori. S-au dus vremurile cand veneam la cinema. A fost si un complex de locuinte aici, care a ars, insa", ne-a spus Damian Bratu, care locuieste in apropierea ruinelor.

Primaria Capitalei nu stie ce masuri sa ia

Tot in apropierea unei cladiri oficiale, a Palatului Parlamentului si a unui numar impresionant de ministere, sta sa se prabuseasca cladirea abandonata a fostului Hotel Tranzit de pe strada Politiei. si aici si-au instalat un "centru de comanda" aurolacii si oamenii strazii. Ruina nu se afla im vecinatatea vreunui bulevard, ci exact in apropierea blocurilor sau a caselor din zona. "Daca o sa cada, pica peste masini, peste casele oamenilor. Nu cred ca le verifica cineva, uitati-va la pomii care au crescut pe terasa. La cat de grosi sunt, au cativa ani buni", ne-a spus Adrian Gheorghiu, care locuieste in vecinatate. La Primaria Capitalei lucrurile sunt cunoscute la fel ca si pe strada. Se stie ca in Bucuresti exista cladiri vechi care stau sa cada peste trecatori, insa atunci cand sunt intrebati despre cum e gestionata problema, functionarii te paseaza de la un birou la altul. Daca respectiva cladire a fost revendicata si se afla in posesia unui nou proprietar, Primaria trebuie sa ii trimita acestuia doar notificari. Consolidarea sau demolarea acesteia intra in atributiile noului proprietar. in cazul in care cladirea este considerata de patrimoniu, responsabilitatea se imparte intre Ministerul Culturii si Primarie.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.