Inundatiile au produs pagube in sistemul de gospodarire a apelor de circa 2.013 miliarde ROL, a declarat, ieri, ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, Sulfina Barbu. Ministrul Mediului a mai precizat ca impactul revarsarii raurilor mari asupra me
Inundatiile au produs pagube in sistemul de gospodarire a apelor de circa 2.013 miliarde ROL, a declarat, ieri, ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, Sulfina Barbu. Ministrul Mediului a mai precizat ca impactul revarsarii raurilor mari asupra mediului poate duce la blocarea statiilor de tratare a apei (ceea ce poate determina eliberarea unei cantitati apreciabile de substante poluante), afectarea vegetatiei si activarea substantelor poluante aflate in sol. Conform specialistilor de la Agentia Europeana de Mediu (EEA), in cazul inundatiilor de proportii mari, un alt risc este cel al spargerii conductelor subterane, dislocarea rezervoarelor, deversarea locatiilor de depozitare a deseurilor toxice sau eliberarea substantelor chimice la nivelul solului care pot polua raurile si straturile acvifere.
Conform studiilor EEA, inundatiile reprezinta tipul de dezastru natural cel mai des intalnit in Europa. Conform bazei de date internationale referitoare la dezastre EM-DAT, inundatiile reprezinta 43 la suta din totalitatea dezastrelor din perioada 1998-2003.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.