Liberalii par ca au renuntat la "Solutia salvatoare Stolojan". Anuntata cu surle si trambite drept unica modalitate de redresare a partidului, revenirea lui Theodor Stolojan in PNL nu a avut nici pe departe sustinerea anuntata, dar a convins-o pe Mon
Liberalii par ca au renuntat la "Solutia salvatoare Stolojan". Anuntata cu surle si trambite drept unica modalitate de redresare a partidului, revenirea lui Theodor Stolojan in PNL nu a avut nici pe departe sustinerea anuntata, dar a convins-o pe Mona Musca sa isi dea demisia.
Conducerea PNL a transat ieri, cel putin pentru urmatoarea perioada, problema inlocuirii lui Calin Popescu Tariceanu cu Theodor Stolojan. Delegatia Permanenta, ce a avut loc la Palatul Parlamentului, a respins propunerea avansata de Stolojan privind disocierea functiei de premier cu cea de presedinte de partid. Conducerea liberala a acordat, cu un scor fara echivoc (63 de voturi pentru, 7 impotriva si doua abtineri), votul de incredere cerut de presedintele Calin Popescu Tariceanu. Astfel, Tariceanu are toata sustinerea, atat pentru presedintia partidului, cat si pentru mentinerea sa in functia de premier. inaintea Delegatiei Permanente, Theodor Stolojan s-a intalnit cu liderii de filiale pentru a le lua pulsul. Sustinerea din teritoriu insa s-a dovedit a fi infima: 18 filiale, reprezentate mai mult prin parlamentari decat prin presedinti de organizatii. Conflictul dintre Tariceanu si Stolojan a inflamat insa unele sensibilitati liberale. Ministrul culturii, Mona Musca, si-a anuntat demisia din functia de ministru si din cea de vicepresedinte PNL. "Personal, nu am putut sa dau un vot de incredere lui Calin Popescu Tariceanu, ca presedinte de partid si premier. Am principii la care tin si nu cred ca un lider de partid si un prim-ministru poate balansa cu demisia, pentru ca acest lucru inseamna pierdere de credibilitate si pentru el si pentru PNL. Este un premier bun, dar nu poti avea incredere in cineva care isi incalca cuvantul", a explicat Mona Musca. Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat la randul sau ca o va sfatui pe Mona Musca sa nu demisioneze. "Eu am s-o sfatuiesc sa nu faca acest gest. in final, e un gest de atitudine si vointa personala", spune seful Cabinetului, care adauga ca nu a fost instiintat oficial despre demisie. si ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, regreta o eventuala retragere a ministrului culturii: "imi exprim parerea de rau despre intentiile Monei Musca si socotesc ca premierul Tariceanu trebuie sa mai aiba discutii cu ea, in zilele urmatoare. Personal, am proiecte urgente la Ministerul Agriculturii, pe care trebuie sa le duc pana la capat", spune Flutur. Pentru toate aceste disensiuni, unul din seniorii liberali, Radu Campeanu, a identificat rapid vinovatul: presedintele Traian Basescu. "Eu cred ca presedintele Traian Basescu se implica mai mult decat trebuie intr-o serie intreaga de domenii de politica interna si nu m-ar mira sa fie implicat, intr-un fel sau altul, in aceasta mica involburare din PNL", este de parere Campeanu.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.