Federatia Italiana de Fotbal a decis retrogradarea in liga a treia a echipei Genoa, formatie promovata in Serie A in acest an, ca urmare a unui caz de coruptie. in ultimii ani, pe la formatia din Liguria au trecut mai multi jucatori romani: Paul Cod
Federatia Italiana de Fotbal a decis retrogradarea in liga a treia a echipei Genoa, formatie promovata in Serie A in acest an, ca urmare a unui caz de coruptie. in ultimii ani, pe la formatia din Liguria au trecut mai multi jucatori romani: Paul Codrea, Adi Mihalcea, Vali Nastase, Claudiu Niculescu si Marius Sava.
Decizia a fost luata, ieri, de Comisia de Disciplina a FIGC, care a decis sa-i suspende pentru cinci ani pe Enrico Preziosi, presedintele clubului Genoa, ca si pe Franco Dal Cin, administratorul-delegat al gruparii Venezia, implicata, de asemenea, in acest caz. Ancheta Parchetului s-a bazat pe cateva convorbiri telefonice, interceptate de la un hotel din Genova, intre directorul sportiv al clubului Genoa, Stefano Capozucca si atacantul formatiei Venezia, Massimo Borgobello, precum si pe faptul ca in masina directorului general al gruparii Venezia, Giuseppe Pagliara, a fost gasita suma de 250.000 de euro. Pagliara a afirmat ca acea suma urma sa fie folosita in negocierile pentru achizitionarea unui jucator.
Politia italiana luase decizia de a intercepta convorbirile telefonice dupa ce primise informatii conform carora exista posibilitatea ca rezultatele echipei Genoa din finalul sezonului sa fi fost deja "stabilite".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.