Caldura excesiva poate dauna chiar si persoanelor care nu au probleme de sanatate, cu atat mai mult celor sufera de anumite boli.
Cel mai afectati sunt cardiacii, dar nici batranii sau copiii nu trebuie sa stea timp indelungat in soare. Pen
Caldura excesiva poate dauna chiar si persoanelor care nu au probleme de sanatate, cu atat mai mult celor sufera de anumite boli.
Cel mai afectati sunt cardiacii, dar nici batranii sau copiii nu trebuie sa stea timp indelungat in soare. Pentru a evita surprizele neplacute, ideal ar fi sa nu iesiti din casa la orele amiezii, dar daca nu aveti incotro este bine sa va luati masuri de precautie. Despre ele ne-a vorbit Carmen Curea, medic primar la Spitalul Colentina. "E bine sa consumam cantitati mari de lichide, in jur de doi litri pe zi, pentru hidratarea organismului. Trebuie evitate cafeaua si bauturile alcoolice, dar si mancarurile condimentate. Chiar si cand mergem pe strada e recomandat sa folosim creme cu factor de protectie. Acoperiti-va capul cu o palarie de soare sau o sapca si purtati haine din bumbac si in culori deschise". Daca stati acasa, faceti cat mai multe dusuri.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.