Guvernul va decide, in toamna acestui an, modalitatea de transfer a pachetului de 8% din actiunile Petrom catre salariatii companiei, dupa ce un proiect de ordonanta in acest sens prezentat de Ministerul Economiei a fost considerat inadecvat, a decla
Guvernul va decide, in toamna acestui an, modalitatea de transfer a pachetului de 8% din actiunile Petrom catre salariatii companiei, dupa ce un proiect de ordonanta in acest sens prezentat de Ministerul Economiei a fost considerat inadecvat, a declarat ministrul de resort, Codrut Seres.
El a aratat ca, prin legea de privatizare a Petrom, 8% din actiuni sunt alocate angajatilor companiei, iar legislatia prevede ca una dintre variante este achizitia titlurilor prin intermediul Asociatiei Salariatilor. O alta varianta prevede ca fostii si actualii angajati ai Petrom, in numar de 77.000, sa se adreseze direct MEC pentru a incheia contracte individuale, a spus Seres. El a anuntat ca AS Petrom a prezentat ministerului pe care il conduce o cerere prin care, in baza a 55.000 de imputerniciri notariale din partea angajatilor, a solicitat ministerului vanzarea pachetului de actiuni.
Compania a fost privatizata anul trecut, cand grupul austriac OMV a dobandit 51% din actiuni pentru circa 1,5 miliarde de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.