Fetitele disparute saptamana trecuta in Bucuresti sunt, de duminica seara, in siguranta. Ana Maria, fetita de doi anisori, a dormit lipita strans de gatul mamei. Pentru Claudia, fata de 14 ani, sfarsitul acestei povesti nu a fost la fel de fericit. E
Fetitele disparute saptamana trecuta in Bucuresti sunt, de duminica seara, in siguranta. Ana Maria, fetita de doi anisori, a dormit lipita strans de gatul mamei. Pentru Claudia, fata de 14 ani, sfarsitul acestei povesti nu a fost la fel de fericit. Ea nu a mai fost primita acasa de mama ei. Cu ajutorul ziarului Libertatea, politistii le-au gasit dupa patru zile de cautari furibunde. Nu a fost o rapire, asa cum ne temeam cu totii, ci o inconstienta copilareasca. Claudia s-a crezut mama adoptiva a fetitei de doi ani, din carucior, si a colindat sute de kilometri pentru a-si gasi un camin.
"O iubesc. O iubesc si sunt geloasa pe ea. Pe mine nu ma iubeste nimeni, iar pe ea, toata lumea". Acesta a fost explicatia adusa de Claudia anchetatorilor. Lipsa afectiunii parintesti a fost dovedita imediat. Mama Claudiei a refuzat sa o mai primeasca acasa. Politistii au fost nevoiti sa-l puna pe tatal ei sa semneze pentru custodia fetei, desi Claudia fusese "pierduta" intr-un divort acum cativa ani.
Chiar daca nu a implinit 14 ani, Claudia a reusit sa pacaleasca pe toata lumea ca ea ar fi mama Anei Maria. Cu un fizic dezvoltat, copilul a inselat chiar si vigilenta politistilor de la Gara de Est.
"S-a dus cu fetita mea la gara. Voia sa plece la Lehliu, acolo unde le cunostea pe rudele fostului ei prieten. Politistii de acolo au ajutat-o sa gaseasca un taximetrist. O compatimeau ca e singura cu copilul mic", ne povesteste Maria, mama micutei. Taximetristul le-a dus la Lehliu, familia a achitat calatoria, numai ca a doua zi au expediat-o inapoi in Capitala. Nu-si puteau lua pe cap un bebelus.
Ajunse din nou in Bucuresti, fetele au inceput sa colinde in cautarea unei gazde. si au gasit-o in Parcul Titan. "Am aflat ca o batrana s-a oferit sa le gazduiasca. Claudia a facut curat prin casa, a spalat, a gatit. Totul pentru a o putea intretine pe Ana Maria, copilul meu", continua Maria.
intr-adevar, dupa patru zile de la disparitie, starea de sanatate a bebelusului era impecabila. "Mama" sa de 14 ani avusese grija sa nu-i lipseasca nimic. Atunci cand a fost gasita, Ana Maria nu era infometata si avea chiar si scutecul absorbant schimbat. De la parintii Anei Maria furase un telefon mobil pe care l-ar fi vandut pentru a face rost de bani pentru copil.
intr-o discutie avuta la sectia de politie cu Maria, Claudia a explicat: "Voi voiati sa o duceti pe asta mica la tara. Nu suport sa nu o mai vad. Nu intelegeti ca o iubesc?"
Dovada dragostei pe care Claudia i-o purta Anei Maria e si faptul ca bijuteriile micutei erau neatinse. "Fata mea are cercei din aur. Putea sa-i vanda, dar nu a facut-o. A furat ca sa-i cumpere fetitei scutece si lapte. Acum chiar mi-e mila de fata asta. E dezvoltata, dar tot copil e si ea", incheie Maria.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.